La forta tromba d'aigua provoca destrosses i inundacions a les Terres de l'Ebre

A Alcanar, la caiguda d'un llamp en una casa ha malmès la façana i la instal·lació elèctrica

25 agosto 2021 08:47 | Actualizado a 27 agosto 2021 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat van rebre la matinada de dimecres un total de 27 avisos per la forta tempesta que va caure a les Terres de l’Ebre, que provocà danys.

La majoria de les trucades procedien de la ciutat de Tortosa (14) per l’acumulació d’aigua a aparcaments. El servei més important va fer-se a la una de la matinada en un immoble del carrer del Gerani d’Alcanar. Una llamp va impactar contra la xemeneia de la casa. Va causar danys a la façana i va malmetre la instal·lació elèctrica. 

També es van rebre altres avisos procedents de Camarles, l’Ampolla, l’Aldea i Amposta. Les dades meteorològiques van deixar la nit de dimarts fins a 101,9 litres a l’Aldea, 86,3 a Alcanar i 85 a Amposta. I és que en només 30 minuts van arribar a acumular-se 59,2 litres a l’Aldea, 42,8 a Amposta i 26 a Aldover.

La Policia Local d’Ulldecona també va tallar ahir a la matinada diversos camins municipals de la Foia per acumulació d’aigua a causa de la pluja que va caure a la zona. A Camarles, al Lligallo del Gànguil, encara ahir al matí hi havia una desena de persones afectades al carrer Sant Joan que no poden accedir a casa seua pel sobreeiximent del barranc. 

A l’Aldea diversos efectius d’emergències i de la brigada municipal van treballar tota la nit i matí per extraure l’aigua. «D’1 a 2 del matí van caure 59,3 litres en mitja hora. Això ha comportat que s’inundessin moltes parts del nostre poble, davant de l’Ajuntament, la Raval de Fesol i la zona de la rotonda, així com la part nord del municipi. Durant el matí hem hagut d’actuar-hi molt contundentment perquè en aquesta situació no es podia deixar més», va explicar l’alcalde, Xavier Royo, que estava de vacances fora de l’Aldea i va tornar expressament al poble davant de la situació. La regidoria d’Acció Esportiva també ha informat que la piscina municipal romandrà tancada fins a nou avís, a causa d’una inundació a la sala de motors. 
 


Reunió amb l’ACA a Amposta
Per la seua banda, l’Ajuntament d’Amposta demanarà una reunió urgent amb l’Agència Catalana de l’Aigua per tal de tractar els problemes d’inundabilitat que pateix la ciutat, especialment al seu tram final, cada cop que hi ha forts aiguats. Així ho ha anunciat l’alcalde, Adam Tomàs, després de valorar els danys ocasionats per les pluges. «Cada cop que s’acumula una important quantitat important de pluja, ens trobem amb problemes per evacuar-la, en especial al tram final de la ciutat», diu Tomàs, qui assenyala que en aquesta zona hi ha dos esculls importants a salvar abans l’aigua no pot arribar al riu. «Ens creuen el canal de la Dreta i la N-340, dos obstacles que dificulten l’evacuació d’aigua a l’Ebre».
Les fortes pluges han provocat danys a camins, carrers i equipaments d’Amposta, especialment els ubicats a la part baixa de la ciutat, a la zona esportiva i del pavelló firal. Durant tot el dia, tant Serveis Municipals com l’empresa pública Amposta Serveis Municipals van treballar per retirar l’aigua i netejar.

Comentarios
Multimedia Diari