Els brots dels hospitals de Tortosa, Jesús i Amposta sumen 51 positius entre sanitaris i pacients

Actuament hi ha 82 persones ingressades per Covid-19 al territori, de les quals 8 a la  UCI del Verge de la Cinta

28 octubre 2020 16:32 | Actualizado a 28 octubre 2020 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres hospitals de les Terres de l’Ebre compten amb 4 brots actius, amb 51 positius entre plantilla i usuaris, segons les dades actualitzades ahir pel Departament de Salut. 
A l’Hospital Verge de la Cinta hi ha dos brots actius que afecten, en un cas a 6 usuaris i 12 professionals,  i en l’altre cas, a 3 usuaris i 1 professional. Pel que fa al l’Hospital Comarcal d’Amposta, el brot que s’hi va detectar afecta a 6 usuaris i a 2 sanitaris. Per últim, l’Hospital de la Sant Creu de Jesús compta amb un brot que afecta a 16 usuaris de llarga estada i a 5 d’hemodiàlisi. Tant l’Hospital de la Cinta com el d’Amposta han hagut d’ajornar intervencions quirúrgiques de forma temporal, tot i que mantenen la cirurgia major ambulatòria (que no requereix ingrés) i, en el cas de Tortosa, també les intervencions urgents i les oncològiques. 
Pel que fa a la pressió assistencial a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre arran de la segona onada de la pandèmia, actualment hi ha 82 ingressats per covid als diferents centres hospitalaris. Són 6 a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre; 18 a l’Hospital Comarcal d’Amposta; i 30  a l’Hospital de la Santa Creu, mentre que a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 20 ingressats a planta amb covid positiu i 8 a la UCI, segons les dades actualitzades ahir pel Departament de Salut. 
Donada la situació actual, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre «es troba en la Fase 1 del pla de contingència i com a tal es funciona com a una unitat per tal de fer front a les necessitats assistencials». 
La gerent de la Regió Sanitària, Mar Lleixà, afirma que «hem d’insistir en què la ciutadania prengui les mesures de protecció establertes. Per part dels equips assistencials s’adaptaran a la realitzat de cada moment de la pandèmia i la regió funcionarà com a una unitat per tal de donar resposta en cada situació». 
Lleixà ha afegit que «territorialment es treballa amb tots els proveïdors per reduir aquesta part de pressió assistencial i es donarà resposta tant a les necessitats covid com no covid mentre la situació ho permeti». 

Comentarios
Multimedia Diari