Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els caçadors, afectats pel nou decret que regula la comercialització de la carn

Des de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre estan d’acord amb la normativa però es troben amb problemes per poder assumir les despeses que suposen aplicar el circuit i les noves mesures a seguir segons la Generalitat

Maria Noche

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’un establiment gastronòmic manipulant carn de caça. FOTO: Joan Revillas

Imatge d’arxiu d’un establiment gastronòmic manipulant carn de caça. FOTO: Joan Revillas

Els caçadors es veuen afectats pel nou decret aprovat per la Generalitat que regula els requisits de l’activitat cinegètica i de manipulació de la carn de caça destinada a la comercialització per al consum humà.

El president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manolo Royo, explica al Diari que aquest decret implica un canvi important en les dinàmiques dels caçadors a l’hora del tractament de la carn.

I, tot i que hi estan d’acord, ja que el decret té com a objectiu garantir al màxim la seguretat alimentària i la sanitat animal i, a la vegada, impulsar-ne la comercialització, demanen a la Generalitat ajudes econòmiques per poder establir el circuit i les mesures que es demanen per garantir aquesta seguretat. «Sales de tractament, despeses en veterinaris... entre altres costos molt elevats que no podem assumir els caçadors», apunta Royo, que afegia que «si no ens ajuden, arribarà un moment que no podrem caçar perquè no podrem assumir-ho».

La Federació de Caça de les Terres de l’Ebre es va reunir la setmana passada per tractar el tema, i Royo apunta que ara es faran reunions comarcals per informar els caçadors i es posaran també en contacte amb els departaments corresponents per demanar aquestes ajudes. 

Condicions a seguir

El decret estableix el circuit i les condicions que han de seguir les peces de caça des del lloc de captura fins a l’establiment de manipulació de carn amb plena garantia dels requisits d’higiene i seguretat alimentàries i de sanitat animal.

Només es podran comercialitzar les peces de caça silvestre procedents d’activitats cinegètiques autoritzades i en establiments de manipulació de caça autoritzats. Aquestes peces s’hauran de transportar, en el termini més curt possible, des del lloc de captura fins a un punt logístic de recollida de caça silvestre o fins a un establiment de manipulació de caça.

D’aquesta manera, s’evitarà la presència de despulles al medi natural, que pot provocar determinades malalties en animals domèstics o salvatges. A banda, els punts logístics de caça han de garantir la presència d’una persona amb formació en matèria de sanitat i higiene i incloure els registres i la traçabilitat individual de cada peça de caça silvestre.

Les carns de porc senglar destinades al consum domèstic privat s’han de sotmetre a un control analític previ per tal d’assegurar l’absència de triquines.
 

Temas

Comentarios

Lea También