Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre La Ràpita

Els camins de ronda, al Museu de la Mar de l’Ebre

L’exposició «Camins de Ronda», que va obrir l’activitat anual del Museu, es pot visitar fins al març

R. REGOLF

Whatsapp
Museu de la Mar de l'Ebre. FOTO: Museu de les Terres de l'Ebre

Museu de la Mar de l'Ebre. FOTO: Museu de les Terres de l'Ebre

La Ràpita posa en valor els camins de ronda amb una exposició al Museu de la Mar de l’Ebre. La mostra, que es va inaugurar dissabte a la tarda, repassa l’origen dels camins de ronda com a espais necessaris d’accés al mar i als recursos naturals, mostrant com s’ha aprofitat la línia costanera de protecció d’estranys i perills procedents del mar, a més de descriure el caràcter públic i comunitari, excepte en alguns casos en els quals s’han intentat privatitzar, d’aquests senders de costa, que al llarg dels anys han estat via d’entrada de mercaderies i de contraban, així com punt de trobada de diferents generacions d’ebrencs amb la natura i el paisatge arran de mar.

D’altra banda, i com a activitat complementària, el 23 de febrer s’ha organitzat una sortida de camp amb el Club Centre Excursionista la Foradada per conèixer el recorregut, la història i el medi geològic i biològic dels senders de la mar de l’Ebre.

L’exposició «Camins de Ronda» és una iniciativa ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i s’ha organitzat conjuntament entre el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita amb l’objectiu de mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda del territori recreant i realçant part de la diversitat paisatgística i social dels senders que ressegueixen la costa catalana.

La mostra es pot visitar a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre fins al diumenge 1 de març. L’entrada és gratuïta.

Comentarios

Lea También