Els camps de treball ajuden a rehabilitar trinxeres a l'Ebre

Les activitats es fan aquest mes de juliol i estan gestionades pel COMEBE i la Fundació Carol als espais de la Batalla de l’Ebre

12 julio 2021 07:20 | Actualizado a 12 julio 2021 07:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i la Fundació Escolta Josep Carol gestionen aquest mes de juliol tres camps de treball vinculats a la Batalla de l’Ebre, en alguns dels espais del combat més important de la Guerra Civil. L’objectiu és recuperar trinxeres i vestigis d’aquests llocs històrics i iniciar-ne la rehabilitació. L‘activitat forma part del programa de camps de treball organitzat per la Direcció General de Joventut.

Els camps s’adrecen a joves d’entre 14 i 17 anys. Són una oportunitat per donar a conèixer els fets de la batalla de l’Ebre i sensibilitzar els joves sobre la importància de la memòria democràtica gràcies al coneixement pràctic del mètode arqueològic.

Els municipis que acullen els camps de treball són Amposta (Montsià), on hi participen 14 joves; Ascó (Ribera d’Ebre), amb 22 inscrits i el Pinell de Brai (Terra Alta) que compta amb una vintetena de participants.

El camp més veterà és la Lleva del Biberó, que arriba a la quarta edició, al Pinell de Brai, del 15 al 29 de juliol. El nom ret homenatge als prop de 30.000 joves cridats a files per combatre a la Batalla de l’Ebre. S’hi recuperen les trinxeres, es netegen i es classifiquen els materials trobats.

Enguany, s’incorporen dos camps més. Recuperem els nius de metralladora d’Amposta, fins al 23 de juliol. Sota la supervisió d’un arqueòleg, els joves treballen en la descoberta i la recuperació de les infraestructures defensives que conformen el conjunt de nius de metralladores.

El tercer camp, Descobrim les trinxeres del calvari d’Ascó, té lloc fins al 24 de juliol. Es vol recuperar una zona de trinxeres vora l’Ermita del Calvari, i vincular-la a la ruta de senderisme GR-99, on s’ubica el Búnquer dels Reguers.

Aquest és el punt de partida per a una futura senyalització com a espais de memòria de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic, de la qual formen part els espais del COMEBE.

Comentarios
Multimedia Diari