Els clicks, molt més que una joguina infantil

Amposta recupera el format presencial a la Fira Expoclick, que arriba a la novena edició amb una assistència notable

16 noviembre 2021 09:58 | Actualizado a 16 noviembre 2021 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

D’ençà que es van crear a Alemanya als setanta, els clicks han gaudit d’una gran popularitat. Amb ells s’hi juga, s’han utilitzat per explicar la història, s’han creat pel·lícules de ficció i fins i tot són protagonistes en diversos comptes de xarxes socials. Després de gairebé cinc dècades encara segueixen sent una de les joguines més estimades i s’han convertit en una afició a la qual se li dediquen fires, com és el cas d’Expoclick d’Amposta, que ha tingut lloc aquest cap de setmana.

Des de passat divendres i fins ahir diumenge, l’Auditori d’Amposta va acollir la IX fira d’Expoclick, organitzada per Somosclicks i l’Ajuntament del municipi. Durant tres dies, els amants dels clicks van poder gaudir d’exposicions amb diorames representant escenes de ciència-ficció, fantàstiques i d’aventura, quotidianes, festives o inclús representacions nadalenques. Al costat de les exposicions també es van situar diverses botigues on es podien comprar tant peces soltes de clicks com capses amb tot el necessari per crear un diorama.

A més dels expositors, tampoc van faltar els habituals concursos. El Buscaclick, dedicat als més petits, un concurs d’Instagram de temàtica lliure amb clicks i el concurs de diorames. Aquestes activitats van complementar una fira que, tot i les restriccions, va tenir una assistència notable. «Teníem els tres concursos com sempre, els diorames des de casa, el Buscaclick que és tot amb codi QR i el concurs d’Instagram. La veritat és que la participació va estar més o menys al nivell de l’any anterior quan es va aplicar el format en línia», explica Andreu Borràs, responsable de Somosclicks. 

Borràs, pel que fa a la participació i l’assistència, afirma que enguany «va passar molta més gent per les botigues que en l’edició anterior. L’any passat també teníem la pandèmia que no ens permetia moure’ns de municipi» i afegeix que «La fira va anar més o menys segons el que preveiem. Menys afluència a causa de la covid i el canvi d’espai, però va anar molt bé dins les nostres previsions, va haver-hi moviment». Segons explica el responsable, el públic era majoritàriament de les Terres de l’Ebre i del Nord del País Valencià i inclús hi va assistir gent provinent de Madrid o Saragossa.

El pròxim any la fira arribarà al seu desè aniversari i el responsable de SomosClicks desitja poder-ho celebrar i continuar més anys amb l’esdeveniment. «Esperem poder-ho repetir. Per part de l’organització és evident que volem seguir. A més, l’any que ve toca la desena edició i l’aposta per l’Ajuntament és clara. Hem d’arribar a una entesa a la qual segurament arribarem, no en tinc cap dubte», apunta Borràs.

Comentarios
Multimedia Diari