Más de Ebre

Els col·leccionistes omplen la XXVI Fira de la Terrissa de la Galera

Prop de 45.000 persones visiten l’esdeveniment del poble de la Galera que es va inaugurar dimecres i continuarà fins diumenge, dia 5; cinc dies dedicats únicament a l’argila

Núria Messeguer

Whatsapp
Una mostra de les activitats que es fan al taller ‘Enfanga’t a la Fira’.   FOTO:JOAN REVILLAS

Una mostra de les activitats que es fan al taller ‘Enfanga’t a la Fira’. FOTO:JOAN REVILLAS

La Fira de la Terrissa de la Galera torna un any més i complint ja vint-i-sis edicions. Es diu molt ràpid, però per a un poble petit i humil com la Galera ha suposat anys d’esforç i treball, que han culminat amb la internacionalització de la seva fira. 

L’esdeveniment, a banda de ser un acte d’oci destacat al calendari ebrenc, s’ha convertit en tot un punt de trobada de col·leccionistes i experts amb la matèria. Marxants d’art o aficionats a la terrissa que tenen la Galera com un escenari per ampliar, vendre o comparar la seva col·lecció. I és que prop de 45.000 persones cada any visiten l’esdeveniment que marca l’inici del bon temps i els dies llargs i solejats. 

Així ho va confirmar l’alcalde del municipi Ramon Muñoz: «La fira s’ha caracteritzat molt amb el col·leccionisme, especialment del càntir». I és que aquesta peça tan admirada pels visitants més experts té un especial protagonisme en aquesta edició. Perquè aquesta edició la peça commemorativa que s’ha escollit ha estat el «càntir alt» fet per un terrisser del Puente de l’Arzobispo» (Toledo). 

La internacionalització 
La Fira de la Galera és epicentre de col·leccionistes d’aquí, de l’estat i d’arreu del món i és que l’esdeveniment poc a poc s’ha anat obrint camí i internacionalitzant. L’alcalde Ramon Muñoz explica que «tot i que la fira d’Argentona era molt important i tenia molt de públic, perquè tenen la capital més a prop que nosaltres, hem aconseguit passar-los davant, i tot gràcies a la internacionalització que tenim». Aquesta internacionalització de l’esdeveniment va ser donada, com diu Gassulla de l’associació cultural, «quan vam començar a invitar països estrangers». Des d’Hongria, Marroc, Portugal a d’altres molt més llunyans com per exemple el Japó. Tots ells han passat per aquesta fira i com remarca l’alcalde: «un cop ja han estat repeteixen tots els anys». I afegeix també que «és prou probable trobar-te estants amb països que han estat convidats altres edicions». Aquest any, el país convidat és Argentina i la comunitat autònoma seleccionada és Andalusia. I és que, a banda de cercar un país estranger, també trien comunitat autònomes. 

Museu de la Terracota
Enguany també el Museu de la Terracota fa una exposició de peces que han donat els països convidats a la fira al llarg de tots  aquests anys. A banda, el museu compta també amb una exposició permanent sobre la terrissa i els terrissers de la Galera.
 

Comentarios

Lea También