Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els comerciants de la Sénia s’uneixen en una plataforma ‘online’

Els botiguers del municipi estrenen un espai comú a la xarxa on oferir tots els seus productes i obrir-se conjuntament al mercat digital

Marina Pallás

Whatsapp
Les joves de la consultoria de màrqueting Pymeralia que han creat la plataforma, ahir. FOTO: M. Pallás

Les joves de la consultoria de màrqueting Pymeralia que han creat la plataforma, ahir. FOTO: M. Pallás

Des d’ahir, comprar la botifarra, el xoriço o la sobrassada casolana de la xarcuteria Casa Lídia i que la porten a un domicili a quilòmetres de distància és possible. Els comerciants i botiguers de la Sénia s’han unit per impulsar plegats una iniciativa pionera al panorama català: una plataforma online per vendre els seus productes. El que seria un «mini Amazon» però amb la característica de ser tot productes locals i dels comerços del municipi. 

Per ara hi ha deu comerços adherits, però la voluntat és que tots els botiguers que conformen la Federació de Comerç de la Sénia, una cinquantena, s’uneixin.

«Molts petits comerços no tenen la capacitat de tenir una pàgina web pròpia on fer la venda online», explica Marta Llorach, tècnica de la consultoria de màrqueting Pymeralia, «de forma que el projecte ofereix en un mateix espai tots els productes, dividits en departaments».
La presidenta de la Federació de Comerç de la Sénia, Araceli Michavila, explica que la iniciativa era més assequible si es portava a terme de forma conjunta entre tots els comerciants. «És un projecte pioner a tot Catalunya i portem treballant-hi un any. Ens fa molta il·lusió».
La presidenta detalla que els botiguers han rebut cursets de formació per tal d’introduir-se al món digital i a les xarxes socials i informar-se de les possibilitats que s’obren amb la nova plataforma.

L’alcalde de la Sénia, Joan Moisés, ha posat en valor l’empenta i iniciativa de la Federació de Comerç de la Sénia. «Tenim una federació comercial molt dinàmica, que proposa i porta a terme molts projectes com també la Shopping Night», ha valorat Joan Moisés. «Per a nosaltres és un orgull presentar aquesta plataforma, que és pionera, i des de l’Ajuntament donem total suport a la iniciativa».
Precisament demà divendres se celebrarà també de la mà de la Federació de Comerç la Shoping Night, de les 21 hores a la 1 de la matinada. A més de tenir els comerços oberts es podrà gaudir d’actuacions de música, ambientació i regals. 

Més poblacions
Al web, cada producte s’exposa amb una sèrie de fotografies i descripcions detallades. D’altra banda, els consumidors hi podran aportar la seua valoració. Els productes es podran consultar des de catàleg de la web mitjançant el buscador per productes o per botigues.
La plataforma també és una bona opció per aquells clients que tasten productes locals al municipi in situ i que després volen repetir quan ja no són a la localitat. «Ara és molt fàcil poder comprar els productes des de casa i tindre’ls a Tarragona o a Barcelona», ha exemplificat Moisés.

L’espai ja està disponible al web delasenia.shop. A la nova plataforma es poden trobar des de productes de xarcuteria casolans fins a roba, sabates, joies, decoració de la llar o productes per a mascotes. Hi ha l’opció de comprar al moment amb targeta de crèdit o a reemborsament. L’àmbit de l’enviament és nacional.

La plataforma aporta, així, una major visibilitat dels comerços locals. La consultoria de màrqueting Pymeralia, per una altra banda, ja ha avançat que estan treballant per implementar el Market Place a altres zones de les Terres de l’Ebre. 

«De fet, en els pròxims mesos sorgiran dues noves botigues en línia a Sant Carles de la Ràpita i Deltebre», han detallat.

Comentarios

Lea También