Els comerços de Tortosa podran contactar amb 'Whatsapp' amb la Policia Local per evitar furts

Serà una canal de comunicació ràpid, senzill i de doble via

19 mayo 2017 15:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cos policial de Tortosa ha posat en marxa el projecte Antena Comercial, un sistema de comunicació basat en la missatgeria instantània Whatsapp al qual podran adherir-se voluntàriament els comerços de la ciutat.

Es tracta d’un canal de comunicació de doble via per prevenir delictes i actes incívics com furts i petits robatoris no violents, a més d’esdevenir una eina útil d’informació entre la Policia Local i els comerços.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que en els últims anys, els furts, robatoris o conflictes als comerços tortosins han abaixat. “Fa un temps vam fer una aposta pels policies de barri, amb contactes amb els comerciants i veïns, per també donar més sensació de seguretat. Va ser un èxit. Ara convé no baixar la guàrdia tot i les bones xifres. Hem d’afavorir la seguretat i la comunicació amb el comerç”, ha valorat Ferran Bel.

Tal i com ha assenyalat l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, el canal de comunicació tindrà diverses finalitats: la Policia Local podrà transmetre informació als establiments de persones potencialment perilloses si estan actuant en alguns comerços i també els podrà informar de qüestions de trànsit, mobilitat o activitats que puguen afectar-los. Així mateix la nova eina també servirà perquè els comerciants puguen facilitar informació a la Policia Local de persones sospitoses o en casos de xiquets desapareguts per la zona comercial, per exemple.

“El cert és que estem força tranquils a nivell de furts. Amb la policia de barri ha sigut molt fàcil transmetre les inquietuds. Amb aquest nou sistema ara seran tots els comerços i no només els membres de la junta de la Federació els que podran tenir comunicació amb els agents”, considera la presidenta de la Federació Comercial i de Serveis Tortosa+, María José Ferré.

L’inspector en cap adverteix que els missatges hauran de ser necessaris i seriosos i que hi haurà un moderador estricte perquè els missatges no deriven en altres qüestions. “S’ha escollit l’aplicació de Whatsapp i no crear una aplicació específica perquè en el moment d’enviar un missatge és més fàcil, tothom té Whatsapp, i no cal recordar una app concreta”, detalla l’inspector.

En els propers dies, agents de la Policia Local es desplaçaran pels comerços de Tortosa per informar d'aquesta iniciativa i convidar-los a formar-hi part. La campanya arrencarà primer per al barri del Centre. Als comerços hi haurà un adhesiu de la campanya també a mode d’advertiment.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari