Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els comerços de Tortosa podran contactar amb 'Whatsapp' amb la Policia Local per evitar furts

Serà una canal de comunicació ràpid, senzill i de doble via

M. P.

Whatsapp
Imatge de dos policies informant de la campanya a una perfumeria del centre de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de dos policies informant de la campanya a una perfumeria del centre de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

El cos policial de Tortosa ha posat en marxa el projecte Antena Comercial, un sistema de comunicació basat en la missatgeria instantània Whatsapp al qual podran adherir-se voluntàriament els comerços de la ciutat.

Es tracta d’un canal de comunicació de doble via per prevenir delictes i actes incívics com furts i petits robatoris no violents, a més d’esdevenir una eina útil d’informació entre la Policia Local i els comerços.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que en els últims anys, els furts, robatoris o conflictes als comerços tortosins han abaixat. “Fa un temps vam fer una aposta pels policies de barri, amb contactes amb els comerciants i veïns, per també donar més sensació de seguretat. Va ser un èxit. Ara convé no baixar la guàrdia tot i les bones xifres. Hem d’afavorir la seguretat i la comunicació amb el comerç”, ha valorat Ferran Bel.

Tal i com ha assenyalat l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, el canal de comunicació tindrà diverses finalitats: la Policia Local podrà transmetre informació als establiments de persones potencialment perilloses si estan actuant en alguns comerços i també els podrà informar de qüestions de trànsit, mobilitat o activitats que puguen afectar-los. Així mateix la nova eina també servirà perquè els comerciants puguen facilitar informació a la Policia Local de persones sospitoses o en casos de xiquets desapareguts per la zona comercial, per exemple.

“El cert és que estem força tranquils a nivell de furts. Amb la policia de barri ha sigut molt fàcil transmetre les inquietuds. Amb aquest nou sistema ara seran tots els comerços i no només els membres de la junta de la Federació els que podran tenir comunicació amb els agents”, considera la presidenta de la Federació Comercial i de Serveis Tortosa+, María José Ferré.

L’inspector en cap adverteix que els missatges hauran de ser necessaris i seriosos i que hi haurà un moderador estricte perquè els missatges no deriven en altres qüestions. “S’ha escollit l’aplicació de Whatsapp i no crear una aplicació específica perquè en el moment d’enviar un missatge és més fàcil, tothom té Whatsapp, i no cal recordar una app concreta”, detalla l’inspector.

En els propers dies, agents de la Policia Local es desplaçaran pels comerços de Tortosa per informar d'aquesta iniciativa i convidar-los a formar-hi part. La campanya arrencarà primer per al barri del Centre. Als comerços hi haurà un adhesiu de la campanya també a mode d’advertiment.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También