Els consellers d’ERC al Baix Ebre, cesats per la moció de censura

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha cessat com a membres del govern comarcal tots els consellers del grup d’ERC i ha constituït un nou equip de govern només amb representants del PSC

06 diciembre 2017 15:54 | Actualizado a 09 diciembre 2017 10:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha cessat com a membres del govern comarcal tots els consellers del grup d’ERC i ha constituït un nou equip de govern només amb representants del PSC. 

Aquesta decisió l’ha pres després de l’anunci efectuat pels grups comarcals del PDECat i ERC de presentar dilluns vinent una moció de censura per apartar-lo del govern comarcal. «Una decisió que no compartim perquè va en contra del pacte que teníem amb ERC», ha explicat en una roda de premsa on ha comunicat aquesta reestructuració.

D’acord amb la resolució signada, els nous vicepresidents de la institució són José Emilio Bertomeu, Josep Mas, Roser Merlos i Ramon Brull, que juntament amb el president comarcal Enric Roig integren la Comissió de Govern. Aquest òrgan de govern s’ha reunit avui i ha acordat la proposta d’adjudicació de la redacció del projecte constructiu de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’Aldover-Xerta.

En una altra resolució, el president comarcal ha establert les diverses delegacions de les comissions informatives i ha assignat als consellers del PSC les noves responsabilitats de govern.

Les dues forces independentistes han pactat el govern dels dos ens comarcals, el del Baix Ebre i el Montsià, fins a final de mandat, l’any 2019. L’acord fixa que governarà la força més votada, així que al Baix Ebre ho farà el PDeCAT, concretament l’alcaldessa de Camarles, Sandra Zaragoza, mentre que al Montsià la presidenta serà la republicana d’Alcanar, Maria Carme Navarro. Les mocions de censura es debatran el dia 27 de desembre.

Comentarios
Multimedia Diari