Els cribratges als centres educatius de Tortosa detecten 212 casos positius

Això suposa que un 3,23% de les 6.652  proves realitzades han acabat amb resultats de contagi de Covid-19

12 noviembre 2020 11:50 | Actualizado a 14 noviembre 2020 11:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cribratge massiu als centres educatius de Tortosa i Jesús, dut a terme l’últim mes després del brot de l’empresa Padesa, han finalitzat amb un total de 6.652 proves realitzades i 212 casos positius, el que suposa un 3,23% del total. Les proves PCR s’han realitzat als 16 centres de primària públics i privats de la ciutat de Tortosa, a més de l’institut Escola Daniel Mangrané de Jesús, entre alumnes, personal docent, personal administratiu, monitors de menjadors i personal de neteja entre d’altres. L’ampli dispositiu per a la realització de les proves ha anat a càrrec de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, sota la coordinació de la regió sanitària  i la col·laboració del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tortosa. 
Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha destacat que malgrat els 212 casos positius «aquest cribratge ha servit per detectar asimptomàtics i reduir el risc de propagació als centres educatius». A més a més, remarca que han permès actuar sobre alguns dels focus, «ja que en tres dels centres l’índex de positius superava el 10%, malgrat que en un terç del total de centres educatius el percentatge ha estat menor al 2%». 
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, també considera que les proves fetes als centres educatius, amb un índex de positius tan baix, donen tranquil·litat a la ciutadania.  Roigé destaca el paper que en aquest sentit té la comunitat educativa i agraeix l’esforç fet pel departament de Salut i d’Ensenyament per haver dut a terme els cribratges massius en una població escolar tan gran com la de Tortosa, «perquè això ens permetia tenir ben definida l’expansió de la malaltia entre la ciutadania, especialment en un moment en què el nombre de casos al territori va dibuixar un punt elevat durant diversos dies». Una tendència que ara s’ha pogut revertir. 

38 grups confinats a tot l’Ebre

Per a la directora dels serveis territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló, aquest cribratge massiu ha mostrat que la transmissió no es produeix a dins de l’escola. «Les coses s’estan fent bé i els protocols funcionen i això vol dir que tant els centres educatius com l’alumnat i les famílies estan fent una molt bona feina». 
Actualment, hi ha un total de 38 grups confinats a les Terres de l’Ebre, dels quals  11 són d’escoles o instituts de la comarca del Baix Ebre,  19 al Montsià, 7 a la Ribera d’Ebre i només un a la comarca de  la Terra Alta.

Comentarios
Multimedia Diari