Els cribratges massius a les escoles de Tortosa detecten un 1,3% de positius asimptomàtics de mitjana

S'han realitzat ja 5.000 proves PCR

22 octubre 2020 10:42 | Actualizado a 11 noviembre 2020 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els cribratges massius a les escoles de Tortosa han detectat un 1,3% de positius asimptomàtics de mitjana. Els cribratges s’allargaran fins dimecres que ve, ja que es portaran a terme també a l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús.

Fins ara s’han portat a terme 5.000 proves PCR, per part de la unitat d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, sota la coordinació de la regió sanitària Terres de l’Ebre i la col·laboració del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tortosa. D’aquests, actualment hi ha 3.403 negatius, 91 positius i resten pendents de resultats les proves que s’han realitzat durant aquesta setmana. 

Les proves s’amplien també a Jesús ja que és el centre en el qual hi ha dos grups estables confinats i sis positius entre la comunitat educativa. A més, durant la darrera setmana s’han detectat nou positius comunitaris. Juntament amb el centre de Jesús, s’esperen fer fins a 8.000 la setmana que ve. 

La gerent de la regió sanitària Mar Lleixà ha enviat un missatge de «tranquil·litat» i ha posat en valor la tasca dels cribratges realitzats, que han permès «fer una fotografia de la realitat del moment i detectar asimptomàtics i tallar així les cadenes de transmissió». 

Així mateix, Lleixà ha informat que fins ara «els percentatges de detecció són amb percentatges baixos que ronden de l’1,70 per cent fins a un màxim d’un centre del 4,7%».

La directora d’Educació a l’Ebre, Montse Perelló, també ha explicat que, actualment, a les Terres de l’Ebre hi ha 48 grups estables confinats, dels quals 39 corresponen al Baix Ebre (36 a Tortosa i 3 a Roquetes); 6 al Montsià (4 a Amposta, 1 a Santa Bàrbara i 1 a Sant Carles de la Ràpita); i 3 a la Ribera d’Ebre (2 a Móra d’Ebre i 1 a Móra la Nova). Fins al moment, hi ha hagut 138 grups estables confinats. 

A les escoles d’alta complexitat com Remolins o la Mercè també s’ha demanat a les famílies a fer-se els testos. A Remolins hi van participar 81 famílies i a la Mercè les PCR es van realitzar ahir. Perelló també ha destacat «la col·laboració entre les diferents administracions i departament gràcies als convenis amb el Pla Educatiu d’Entorn i el Procés Comunitari amb l’Ajuntament de Tortosa».

«Les dades han millorat respecte la situació que teníem a principis de mes, però hem de continuar atents», ha declarat per la seua banda l’alcaldessa Meritxell Roigé, tot agraint també que s’haja inclòs finalment el centre de Jesús, tal com reclamava l’Ajuntament.
L’alcaldessa de Tortosa també ha expressat que «s’ha d’agrair la feina col·laborativa entre les administracions. S’està executant un cribratge molt ambiciós i s’està realitzant segons la programació iniciada assolint un repte important».
 

Comentarios
Multimedia Diari