Els delictes es redueixen a Amposta i Deltebre en el darrer any

L'Ajuntament de Deltebre demana patrulles mixtes entre Mossos i Policia Local per millorar la seguretat al municipi

19 mayo 2017 16:25 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els fets delictius s’han reduït a la ciutat d’Amposta en un 9,2 per cent en el darrer any. Així ho ha detallat el conseller d’Interior Jordi Jané, en la junta local de seguretat celebrada aquest divendres al vespre a la capital del Montsià.

Segons ha remarcat Jané, aquesta baixada és molt més important que al conjunt de Catalunya, «sobretot en un delicte que ens preocupa com és el de robatori amb força a domicili, que s’ha reduït un 38 per cent». Jané també ha explicat que la mitjana de fets delinqüencials és deu punts menor a la resta de Catalunya.

Malgrat això, el conseller ha destacat que hi ha temes que continuen preocupant els cossos policials, com és el cas del tràfic de drogues, i ha demanat no abaixar la guàrdia. «La majoria d’aquests fets no tenen rellevància penal, però hi són i ens preocupen i, per tant, no els volem deixar passar», ha dit.

Precisament, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, s’ha referit a aquest fet i ha assegurat que s’està fent molt bona feina: «el tràfic d’estupefaents ens preocupa, però veiem que les detencions han augmentat, i per tant, reconeixem que s’està treballant per millorar la situació».

Jané també ha participat aquest divendres en la junta de seguretat local de Deltebre, població on els fets delinqüencials estan vint punts per sota de la mitjana catalana, que és de 65 per cada mil habitants.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que els robatoris amb força en habitatges han baixat un 13,5 per cent, tot i que és una de les tipologies delictives que s’incrementen arreu de Catalunya. Per contra, el que sí que ha crescut són els robatoris amb força a vehicles, sobretot en zones pròximes a les platges.

El Departament d’Interior estudiarà la possibilitat de crear patrulles conjuntes de Mossos i Policia Local, per tal de millorar en la seguretat del municipi. Es tracta d’una demanda de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que s’ha debatut en el marc de la junta de seguretat.

El conseller ha demanat al cap de la regió dels Mossos d’Esquadra, «que faci una planificació de patrullatges mixtes per mirar com funciona i valorar la possibilitat de convertir-ho en una forma de treballar possible, en un municipi singular com és Deltebre», amb un terme municipal gran, envoltat de platges i amb força presència de turistes.

Per a Lluís Soler, aquest patrullatge mixt permetria els cossos policials ser més eficients i calmar la inquietud de la gent.

Comentarios
Multimedia Diari