Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els deltes de la Mediterrània es troben a Amposta

L'assemblea general de l'entitat Deltamed analitza un projecte solidari amb el riu Casamance, al Senegal

Maribel Millan

Whatsapp

L’Associació de Deltes de la Mediterrània, Deltamed, ha celebrat  la seva assemblea general a Amposta, amb la participació de representants d’entitats de deltes d’Itàlia, França, Grècia, Espanya o Egipte, entre altres països de l’arc mediterrani. L’associació es va constituir fa disset anys per esdevenir un lobby i «per intercanviar experiències i coneixements sobre les problemàtiques comunes» d’aquests espais naturals fluvials i sobre l’agricultura sostenible, segons explica el que ha estat des de llavors el seu president, el també president de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, Manel Masià. 

En aquest sentit, entitats i regants del delta de l’Ebre s’han fixat especialment en les solucions aplicades al delta del Po, a Itàlia, per frenar la regressió dels terrenys davant del mar, amb la instal·lació de dics o barreres naturals. 

La trobada de Deltamed a Amposta ha servit per posar en comú nous projectes, com ara un de solidari per ajudar la zona del riu Casamance, al Senegal, per al qual s’està buscant finançament dels diferents països europeus. «Es tracta d’una zona molt salinitzada on l’aigua marina arriba fins a 250 quilòmetres riu endins, i això perjudica enormement l’agricultura», explica Lino Tosini, de la Fondazione Ca’ Vendramin del delta del Po.

 L’objectiu del programa presentat ahir a Amposta és ajudar en el desenvolupament d’aquell territori del Senegal, millorant el conreu de l’arròs i les infraestructures de la zona. «Una bona manera de treballar en la qüestió migratòria és impulsar projectes de desenvolupament als països d’origen», comenta  per la seva banda el director de Deltamed, Enric Garcia. 


Manel Masià ha anunciat a l’assemblea que deixarà d’estar al capdavant de Deltamed l’any 2020. Llavors passarà a ser president honorífic de l’entitat, segons han acordat els seus membres. 

Temas

Comentarios

Lea También