Els empresaris demanen mobilitat total a l’Ebre

Apel·len al «sentit comú» per poder moure’s entre les quatre comarques, que en conjunt no arriben als 180.000 habitants

09 febrero 2021 10:30 | Actualizado a 09 febrero 2021 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) demana amb caràcter «urgent» que les quatre comarques ebrenques funcionin com una unitat a efectes de mobilitat, tal com passa amb l’Alt Urgell i Andorra des d’ahir dilluns. En un comunicat, l’entitat exposa que les poblacions petites de les Terres de l’Ebre «no tenen prou oferta comercial» i que els habitants d’aquests indrets s’han de desplaçar per cobrir les seves necessitats. A més, subratlla que les aglomeracions de gent no són habituals al territori. L’associació apel·la al «sentit comú» en la presa de decisions i recorda que el conjunt del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre no arriben als 180.000 habitants i es troben «molt lluny de la densitat d’altres comarques del país».

L’AECE detalla que el Baix Ebre té 78.011 habitants, el Montsià 68.263, la Ribera d’Ebre 21.870 habitants i la Terra Alta 11.430 habitants, i que aquest volum «no es pot comparar als més de 2,3 milions del Barcelonès, els més de 900.000 del Vallès Occidental, més de 800.000 del Baix Llobregat i els més de 450.000 habitants del Maresme».

L’associació empresarial ebrenca argumenta que des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 sempre ha respectat les decisions dels governs català i espanyol per «l’excepcionalitat» de la situació, perquè ha considerat que es prenien sota criteris científics i sanitaris i perquè han prioritzat «la salut dels treballadors, clients i població en general per sobre dels interessos empresarials».

L’AECE garanteix que «sense cap dubte» seguiran «rigorosament» amb les mesures d’higiene i seguretat establertes, però demana considerar les Terres de l’Ebre com una única unitat comarcal. «No entenem que qualsevol ciutadà de Tortosa pugui anar a menjar o a comprar a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, però no a Sant Carles de la Ràpita o les Cases d’Alcanar», apunta el comunicat de l’associació empresarial.

Comentarios
Multimedia Diari