Els empresaris ebrencs confien que s’aixeque el confinament comarcal

El conseller d’Interior Miquel Sàmper es reuneix amb el sector i sosté que s’estan estudiant altres «estructures de mobilitat» si l’ocupació de les UCI no és alta en els propers dies

14 abril 2021 16:10 | Actualizado a 14 abril 2021 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, acompanyat de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i del delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, va portar a terme ahir una visita institucional a les Terres de l’Ebre per mantenir una trobada amb membres de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), representants de la Cambra de Comerç de Tortosa i de la PIMEC Terres de l’Ebre.

El conseller d’Interior va explicar que el confinament comarcal, contra el qual protesta el territori des de fa mesos, podria acabar en pocs dies. Sàmper va detallar que «s’està treballant amb altres estructures territorials que marquin el confinament», però va deixar clar que això dependrà de la situació epidemiològica del territori, especialment de la pressió assistencial a les UCI.

Tant l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com els empresaris ebrencs, han celebrat que es comencin a atendre les peticions del territori per permetre la mobilitat entre les quatre comarques del territori.

«Agraïm que s’haja pogut celebrar la reunió. Creiem que és necessari una mobilitat entre les quatre comarques ebrenques, com sempre hem vingut dient», ha declarat l’alcaldessa. «Des de la passada tardor que hem demanat que el confinament fos aplicat a les Terres de l’Ebre com a unitat territorial».

Juntament amb l’alcaldessa de Tortosa, l’AECE ha liderat aquesta demanda del territori. «Amb 179.000 habitants a les Terres de l’Ebre, considerem que és una situació injusta», va declarar ahir el seu secretari general, Pepe Vallés, que amb tot va valorar sortir «content de la reunió», ja que si les dades epidemiològiques segueixen estables o baixen, «divendres podríem donar bones notícies per al territori».

També la presidenta de PIMEC Terres de l’Ebre, Elisabet Zapater, i el vicepresident de PIMEC Terres de l’Ebre, Víctor Brunet, van demanar al Govern acabar amb les restriccions de mobilitat a les quatre comarques del territori i agilitzar el procés de vacunació en benefici de la reactivació econòmica i empresarial. Els empresaris ebrencs van traslladar la necessitat que les decisions del Procicat es prenguen tenint en compte la situació i les necessitats de les pimes i els autònoms, així com les peculiaritats de cada territori. «El conseller ha estat sensible a la realitat empresarial de les nostres terres i esperem que així sigui» va declarar Zapater.

Així mateix el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, va remarcar la necessitat que «la gent ha de poder anar a comprar a qualsevol lloc de l’Ebre», tot afegint que ara s’estudiarà la demanda i divendres es donarà una resposta.

Comentarios
Multimedia Diari