Els empresaris ebrencs s’uneixen per impulsar el cicloturisme

El Consell Comarcal del Baix Ebre consolida l’oferta del sector amb un dossier que inclou 30 propostes comercials i un mapa d’itineraris

14 noviembre 2017 17:53 | Actualizado a 17 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sortides amb bicicleta pel Delta de l’Ebre que combinen la descoberta de la seua gastronomia, rutes en BTT, passejos amb família... I així fins a 30 productes o experiències per gaudir de la bicicleta a les Terres de l’Ebre. El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, ha impulsat amb empresaris del territori la creació d’aquests trenta nous productes i la publicació d’un mapa per consolidar l’oferta cicloturista a les Terres de l’Ebre.

El projecte ha editat el dossier professional, en català, espanyol, francès i anglès, que inclou els trenta productes comercials elaborats per empresaris ebrencs per donar a conèixer les Terres de l’Ebre amb bicicleta. Juntament amb el dossier s’ha publicat el primer ‘Mapa del Cicloturisme de les Terres de l’Ebre’ on s’han marcat els itineraris cicloturístics més destacats que presenten actualment les quatre comarques de l’Ebre. 

Aquestes dues publicacions pretenen donar visibilitat en els mercats de proximitat i internacionals a l’incipient oferta cicloturista ebrenca. Les publicacions ja s’han repartit a 90 operadors arreu d’Europa que promocionen el cicloturisme, el senderisme o l’ecoturisme.

«Amb la publicació d’aquest dossier professional i el mapa donem un pas molt important en la consolidació del cicloturisme al Baix Ebre i a totes les Terres de l’Ebre. No només impulsem una nova oferta turística sinó que estem estimulant la generació de més activitat econòmica i la creació de llocs de treball en un sector amb un gran potencial al nostre territori», ha expressat  el president comarcal Enric Roig.

Josep Capellà, consultor de turisme de l’empresa DCB (que ha col·laborat amb el projecte Baix Ebre Avant) ha explicat que aquest és el segon dossier que s’elabora, on s’ha incrementat ostensiblement l’oferta i les empreses participants. «Volem que el territori tinga qualitat. Tenim un lloc d’excel·lència en vies verdes, que són segures i que, a més, tenen un alt valor paisatgístic i amb pobles a l’entorn amb atractius», ha valorat.

Vicent Ibáñez, de l’estació de la Via Verda de Benifallet, que té servei de restaurant i de lloguer de bicicletes, ha considerat que la col·laboració público-privada en el projecte és determinant, i que les empreses han de pensar conjuntament, en clau de territori global.

L’oferta cicloturística de les Terres de l’Ebre, amb més de 1.000 kms de recorreguts diversos, posa damunt la taula un ampli ventall de propostes que s’adapten perfectament als diferents perfils de practicants i nivells d’expertesa. La pràctica del cicloturisme permet escollir entre la descoberta pausada del paisatge, la iniciació al món del ciclisme de carretera en un entorn segur o bé optar per rutes de BTT de diferents nivells d’exigència.

Aquesta acció del projecte Baix Ebre Avant està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministeri de Treball i Seguretat Social. 

Comentarios
Multimedia Diari