Els empresaris se sumen a la demanda d’un nou hospital Verge de la Cinta a Tortosa

La patronal ebrenca dona suport a la moció del Col·legi de Metges i remarca que cal un nou centre, adaptat a les necessitats del territori

22 septiembre 2021 09:57 | Actualizado a 22 septiembre 2021 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) se suma a les demandes del Col·legi de Metges i onze col·legis professionals més per a la construcció d’un nou hospital a Tortosa, de referència per a les Terres de l’Ebre. El col·lectiu d’empresaris ha donat suport a la moció que presentarà el Col·legi de Metges al proper plenari de Tortosa, on es reivindica la necessitat de construir un nou centre sanitari de referència per a les Terres de l’Ebre en un emplaçament diferent i més accessible per als usuaris de tot el territori.Consideren que la ubicació actual de l’Hospital Verge de la Cinta, a dalt d’un turó, entre muralles i amb una sola via d’accés des de la ciutat, suposa un entrebanc per al futur de l’equipament. 
En aquest sentit, rebutgen la proposta presentada per l’anterior consellera de Salut, Alba Vergés, el desembre del 2020, per ampliar l’hospital amb una inversió de 46 milions d’euros, amb nous edificis, un aparcament soterrat i la connexió amb el centre de la ciutat a través d’ascensors. Des del Col·legi de Metges consideren que aquesta proposta no  elimina les dificultats d’accessibilitat, «ni tampoc garantirà, en un futur, que el centre pugui efectuar noves ampliacions».

La patronal ebrenca fa seus també aquests arguments i demana al Departament de Salut de la Generalitat que presenti un projecte de nou hospital, «adaptat a les necessitats de la Regió Sanitària de l’Ebre». «Urgeix un acord entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Tortosa per la ubicació del nou hospital», remarquen en un comunicat.

Tal i com va avançar el Diari, la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre es troba a l’espera de l’estudi de viabilitat de l’ampliació, que es preveu per a finals d’any.  «Una vegada tinguem aquest estudi, es revisarà detingudament i es prendran les decisions que pertoquin, sempre buscant el màxim benefici i interès per a la Regió Sanitària», afirmen des de Salut. 

Comentarios
Multimedia Diari