Els escolars visiten les oliveres mil·lenàries

Godall ha iniciat aquesta activitat escolar dintre de les Històries de Patrimoni Europe

28 marzo 2019 10:58 | Actualizado a 28 marzo 2019 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb motiu de l’any europeu de patrimoni cultural, la Comissió Europea va organitzar el Premi Històries del Patrimoni Europeu. Al concurs es van presentar 69 històries presentades per 50 països i el jurat va escollir-se deu. I en aquesta selecció trobem la de les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia, iniciativa presentada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Aquesta iniciativa es va organitzar l’any passat, per aquest motiu ja s’han celebrat diferents activitats relacionades amb l’any europeu de patrimoni, com és el Congrés d’oliveres mil·lenàries i dues jornades del Dia mundial de l’Olivera.

Les oliveres arriben a l’escola
Aquest any però, han començat les activitats escolars, relacionades amb l’any europeu. Tot això ha sigut possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments i les Escoles, que s’han sumat a les jornades per tal de sensibilitzar des de ben petits als nens amb la conservació i la preservació d’aquest patrimoni del Montsià. 

El 26 de febrer van començar les activitats escolars. La primera població visitada va ser Ulldecona, concretament la finca Foia, amb alumnes de cinquè de primària. D’entre les activitats que desenvolupen els escolars trobem hi ha l’elecció del nom de l’olivera, per tal de familiaritzar-se amb ella. Per exemple, a les jornades realitzades a Ulldecona els alumnes van escollir el nom d’Atenea. En alguns casos els escolars van escollir noms curiosos com «Jonatan» o «Ventolina» (perquè li tocava molt el vent), que finalment no es van posar, però van resultar anecdòtics. 

També se’ls explica com es mesuren les oliveres per determinar l’edat d’aquesta. Després de visitar diferents municipis ahir va ser el torn de Godall. Els nens i nenes van visitar una olivera que fa 7 metres de perímetre de tronc a 1,30 metres del sòl. És tot un prodigi dins d’aquest sector d’arbres mil·lenaris que fins i tot va ser datada per la Universitat Politècnica de Madrid, els quals van determinar els seus 1001 anys.

Comentarios
Multimedia Diari