Els farmacèutics adverteixen del perill del sol durant tot l’any

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona realitza una campanya sobre la importància de protegir-se del sol

29 junio 2017 16:16 | Actualizado a 04 julio 2017 10:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona va realitzar ahir una campanya a Tortosa sobre la importància de protegir-se del sol. Aquesta és la primera vegada que se celebra una campanya d’aquestes característiques a Tortosa, i la intenció del Col·legi és portar-les a terme per la resta de la província els propers estius.

La carpa informativa es va instal·lar a la plaça Barcelona i durant el matí es va informar gratuïtament els ciutadans sobre fotoprotecció solar, tot fent-los una diagnosi de la seua pell.

«Com a societat, som molt conscients que el sol ens fa mal, però activament no hi fiquem mesures», expressa la vocal del col·legi, Dolors Andreu. «La fotoprotecció hauria de ser tot l’any, també a l’hivern si estàs exposat al sol». Els farmacèutics adverteixen que el sol afecta la pell encara que estigue núvol i que es reflecteix a la sorra de la platja i al mar, de forma que no estem protegits del tot encara que estiguem a sota d’un para-sol.

Per a un bon ús del fotoprotector, cal aplicar-lo mitja hora abans d’exposar-se al sol i tornar a aplicar-se’l cada dues hores i cada cop després de prendre el bany. D’un any a un altre, el fotoprotector ‘caduca’, en el sentit que la seua protecció disminueix.

«Naturalment una persona més blanca  es cremarà abans que una més morena. Però a nivell cel·lular, en la possibilitat de contraure càncer i a nivell d’envelliment de la pell, el dany del sol és el mateix per tots i les persones morenes també s’han de protegir», explica el president del col·legi, Joaquim Noya.

Per això també és molt important usar l’índex de protecció (SPF) més adient per a cada tipus de pell. Els farmacèutics en podran fer una diagnosi i recomanar l’adequada per a cada persona. En general les proteccions menors de 30 SPF són molt baixes. Els farmacèutics adverteixen que cada cremada és una possibilitat més de contraure càncer de pell en el futur. En el cas dels menors, és important seguir aplicant-los fotoprotecció amb la mateixa cura i intesitat com quan són petits, ja que la pell té ‘memòria’. També és molt recomanable l’ús de l’aftersun.

Comentarios
Multimedia Diari