Els grups estrangers, prestigi de la Festa del Renaixement

L'èxit de la festa de recreació històrica de Tortosa es basa en molts pilars: la implicació de la ciutadania, l’esforç dels voluntaris, els grups i entitats locals... i les companyies internacionals

22 julio 2018 15:30 | Actualizado a 22 julio 2018 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

’èxit de la Festa del Renaixement, que avui encara la seua última jornada, es basa en molts pilars: en la implicació de la ciutadania que es vesteix com al segle XVI, en l’esforç de desenes de voluntaris, en els grups i entitats locals que organitzen espectacles i actes, en el rigor històric que hi han posat documentalistes i historiadors... i en alguns grups internacionals que cada any aporten també el seu gra de sorra per fer, cada edició, més gran aquesta festa. 

Un dels grups que més anys porta participant en la festa són els francesos de la companyia L’Alauda, de Le Puy en Velay, des de 1999. «El director artístic de la companyia, Jean-Louis Roqueplan, va visitar la festa, ja que ell mateix era el director de la festa de recreació de Le Puy en Velay.  Els vincles es van teixir molt ràpidament entre els dos esdeveniments i també entre els equips artístics», explica al Diari l’actriu, autora i responsable de producció de l’Alauda, Véronique Dumoulin.

La festa de Le Puy celebrarà enguany la seua 33a edició i compta amb la programació artística professional d’aquestes característiques més gran de tot França.

 «És com una germana de la Festa del Renaixement de Tortosa», comenta Dumoulin. Per a l’actriu, el millor de la festa tortosina és «l’ambient que es crea, molt agradable i amistós», mentre que el pitjor és «la calor i els mosquits».

Enguany la companyia francesa arriba a la festa amb un nou teatre de carrer, d’estil burlesc, anomenat Mytik Itak, que compta amb un vaixell portàtil com a principal posada en escena. «El tema de l’espectacle es basa en la mitologia grega i en tots aquests grans mítics monstres coneguts universalment (ciclops, gorgones, posidons, sirenes...), però és sobretot per descobrir els monstres que hi ha dins de cadascun de nosaltres...», avança.

A més d’altres grups de França, Itàlia, Portugal o República Txeca, enguany per primera vegada ha arribat a la Festa del Renaixement un grup vingut de l’altra banda de l’Atlàntic. Es tracta de Kronos Cantus, un grup mexicà de recreació històrica que recupera les sonoritats medievals i del Renaixement. Els seus membres tenen una sòlida formació, tant musical com historiogràfica. La seua actuació va acompanyada per les ballarines de Yeareaj Laila.

Comentarios
Multimedia Diari