Els hospitals de Móra d’Ebre i Amposta tornen a acollir pacients de Covid-19

Arran de l’increment d’ingressos i del brot detectat a l’hospital sociosanitari de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa

22 octubre 2020 05:40 | Actualizado a 22 octubre 2020 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’increment d’ingressos hospitalaris per Covid-19 a les Terres de l’Ebre i especialment el brot detectat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús ha obligat a activar de nou els hospitals comarcals d’Amposta i Móra d’Ebre com a centres d’atenció de cures intermitges i de caire sociosanitari per aquesta patologia, en el marc del pla de contingència de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.

Segons detalla al Diari Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària, actualment hi ha al territori una cinquantena de positius per Covid que requereixen atenció hospitalària: 17 es troben ingressats en planta a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i 7 més a l’UCI del centre de referència del territori.

A l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 25 ingressats de perfil sociosanitari, dels quals 16 corresponen al brot detectat la setmana passada al centre, i que ha afectat tant a pacients com treballadors de la segona planta.

Pel que fa als nous hospitals activats, i que no rebien pacients Covid des de la primera onada de la pandèmia, ahir al matí hi havia una persona ingressada al l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, mentre que de moment no hi havia cap ingrés al Comarcal d’Amposta. La mesura d’incorporar aquests hospitals per atendre pacients Covid de perfil sociosanitari (d’edat més avançada) s’ha pres bàsicament pel brot detectat a l’Hospital de Jesús, segons admet Mar Lleixà. Així, es tracta d’una mesura temporal i que dependrà de l’evolució de la pandèmia al territori, tot i que les xifres i les previsions no criden a l’optimisme.

Obres en marxa

Els hospitals de les Terres de l’Ebre estan adaptant les seves instal·lacions per fer font a aquesta segona onada del coronavirus. El Verge de la Cinta compta amb 17 llits d’UCI( 11 a l’emplaçament habitual i 6 més adaptats la zona de paritoris).

Properament està previst que acabin les obres per adaptar una àrea de semicrítics i cítrics, amb llits adaptables a les necessitats assistencials de cada moment, de manera que, en cas necessari, es podria ampliar l’espai de cures intensives fins a 26 boxes. De forma paral·lela, es treballa en l’ampliació i millora del servei d’Urgències.

També estan en marxa les obres per adaptar nous espais dels hospitals d’Amposta i Jesús per a l’atenció de pacients Covid. En el cas d’Amposta, es refà la quarta planta per habilitar 8 habitacions dobles amb un pressupost de 708.000 euros. La previsió és que les obres puguin estar a punt a finals del proper mes de novembre, segons ha detallat Mar Lleixà.

Pel que fa a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, s’inverteixen 1,288 milions d’euros en la reforma d’una superfície de 818,20 metres quadrats en la planta superior on anteriorment hi havia la unitat d’hemodiàlisi, distribuïts en una àrea assistencial, formada per onze habitacions, on cadascuna incorporarà el seu propi bany. Sis de les habitacions seran dobles i cinc individuals. D’aquesta manera, les noves instal·lacions tindran una capacitat total per a 17 pacients. També comptarà amb una àrea de serveis, formada pels vestuaris de personal, l’office, àrea de descans del personal, les cambres de neteja, els magatzems de net i brut, i un despatx polivalent.

Comentarios
Multimedia Diari