Els joves del camp de treball recuperen la façana fluvial de Riba-roja d'Ebre

A la tarda s’integren en la vida social del municipi juntament amb els membres de la nova associació la Txavalada, recuperada la passada primavera, després d’anys d’inactivitat

30 julio 2018 09:18 | Actualizado a 02 agosto 2018 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deu joves d’arreu de l’Estat: Barcelona, Madrid, Sevilla, País Basc... participen aquests dies en el segon camp de treball, ‘Cuidem l’entorn’, organitzat per l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, on recuperen la façana fluvial i fan activitats conjuntes amb entitats locals com la Txavalada.

Al matí, durant dues setmanes, els joves forans, coordinats per l’associació Obre’t’Ebre, estan construint un mur de pedra seca i condicionant el camí que dóna accés al riu Ebre des del Nucli Antic i l’antic castell de la plaça del Forn, donant continuïtat als treballs que ja van fer els joves del primer camp de treball de l’any passat i de la brigada municipal per recuperar aquest espai emblemàtic de Riba-roja. 

Cap d’ells, mai abans havia construït un mur de pedra seca. «Seguim les indicacions que ens ha donat Paco Vilaplana, un veí amb coneixements i experiència, que ens ha ensenyat la tècnica per construir amb pedra seca; triem les pedres adequades, que siguin planes per un costat; si cal, les piquem perquè encaixin i a males els posem una falqueta perquè aguantin», explica la directora del camp de treball, Roser Arques, d’Obre’t’Ebre.

Arques destaca que durant la seva estada els joves «també treballen valors, com la companyonia, l’empatia i el respecte als horaris i al medi ambient, la convivència...».

Dormen a la segona planta de l’ajuntament, i entre ells s’autoorganitzen la feina per al bon funcionament intern del camp de treball, repartint tasques diàries, com la neteja.

Els participants destaquen el bon ambient i el «bon rotllo» entre tots.

Amb els joves del poble
A la tarda, els participants del camp de treball s’integren en la vida social riba-rojana de la mà dels joves de l’associació local la Txavalada. De fet, durant aquests dies, els joves de l’associació la Txavalada, reactivada aquesta primavera amb l’objectiu de formar part de la vida social del poble, estan celebrant les seves primeres jornades culturals amb activitats variades, i també hi col·laboren amb altres associacions del poble, com l’associació de Sardanes i Jotes; la dels Jubilats; la Joventut Esportiva; els Amics de Riba-roja, que diumenge els portaran una visita als forns d’oli de ginebre i les trinxeres de la guerra civil; o el Club Nàutic, que els farà una sortida en caiac demà dissabte. A més de les jornades culturals, els joves de Riba-roja també estan treballant per organitzar actes de la pròxima festa major del poble.

Comentarios
Multimedia Diari