Els llibreters ebrencs aniran junts a la fira del llibre en català a BCN

La bona acollida de la iniciativa a la 12a Fira del Llibre Ebrenc celebrada aquest cap de setmana a Móra d´Ebre fa decidir les llibreries a repetir l'experiència a la capital catalana

19 mayo 2017 22:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les novetats que presentava la fira que es va cloure ahir era la unificació dels fons bibliogràfic de les llibreries Viladrich, de Tortosa, Bassa, de Móra d’Ebre, Serret, de Vallderoures, i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). La valoració ha estat molt positiva, ja que s’ha augmentat el nombre de vendes respecte a les edicions anteriors i els llibres s’han pogut adquirir en un espai obert i no a l’estand de cada parada.

«En conjunt hem aportat un fons de dos mil llibres, majoritàriament de les Terres de l’Ebre, estem oberts a la incorporació de més llibreries», apuntava la directora de l’IRMU, Mari Carmen Jiménez.

«Aquesta nova manera de presentar-nos ens ha permès classificar els llibres per temàtiques i evitar que tothom portés els mateixos llibres», indicava Rosa Cubels de Viladrich.

Per al director de la Fira, Albert Pujol, «la unió dels llibreters del territori és un exemple a seguir, que no és produeix en altres llocs dels país».

La qualitat dels autors ebrencs facilita l’èxit de vendes i ha encoratjat els llibreters a participar a la Setmana del Llibre Català a Barcelona, amb les novetats dels escriptors. Pujol destacava al Diari que hi ha hagut 60 novetats d’autors ebrencs en la fira d’enguany.

Llibres amb DO

Albert Pujol manifesta que la Fira del Llibre Ebrenc vol ser com una mena de denominació d’origen dels autors de la zona. «L’objectiu és veure com el paisatge, les relacions amb la gent afecten els escriptors del territori i com això es reflecteix en la seua literatura», diu Pujol.

Tant el president com el sector del llibre destaquen els premis que estan obtenint els autors ebrencs, com Andreu Carranza, premiat amb el Josep Pla per l’obra El poeta del poble, sobre la vida de Jacint Verdaguer.

Carranza i Francesc Serés van protagonitzar una conversa sobre la biografia com a eina per a la literatura. Els dos escriptors van coincidir a dir que «escrivim sobre la vida dels altres per explicar-nos nosaltres mateixos i les nostres vivències». Carranza va matisar que la «tria d’elements és un factor clau» i Serés insistia que «no tot s’hi val i s’ha d’establir un pacte ètic amb la realitat».

La fira també dóna l’oportunitat de presentar els autors més novells, com és el cas de Núria Ibáñez, que parlava de l’últim conte publicat dins de la col·lecció ‘El Montsià de Bàrbara i Jaume’, dedicat al municipi d’Alcanar sota el títol d’Entre la serra i la mar.

Ibáñez era la primera vegada que acudia al certamen i ressaltava que «és un bon lloc per fer contactes amb gent i intercanviar experiències».

Segons Núria Ibáñez, els autors més joves junt amb els més consagrats poden tirar endavant la literatura ebrenca.

Comentarios
Multimedia Diari