Els municipis ebrencs es promocionen al Festival del Loira

El festival d’Orleans enguany ha convidat el riu Ebre català, i Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, Deltebre i el Parc Natural del Delta de l’Ebre hi participen mostrant la vida i les arts sobre el riu

21 septiembre 2017 09:38 | Actualizado a 22 septiembre 2017 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El riu Ebre català ha sigut convidat a la vuitena edició del Festival del Loira, que es realitza bianualment a Orleans (França). El festival va arrencar ahir i s’allargarà fins a aquest diumenge. Cada edició aplega més de 650.000 visitants. 

El Festival del Loira és la trobada europea més important de la marina fluvial. Enguany comptarà amb més de 200 vaixells de la marina tradicional de rius francesos i del riu Ebre, 700 mariners i 200 espectacles gratuïts. 

Aquesta vegada els organitzadors han decidit convidar el riu Ebre català i hi són presents representacions de Tortosa, Amposta, Deltebre, el Club de Rem de Móra d’Ebre i el Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb una mostra de les arts i la vida al voltant del riu.

En el cas de Tortosa, fins a Orleans s’hi ha desplaçat un dels elements i atractius turístics més potents de la ciutat: la Festa del Renaixement. El campament de les Quincalles ja s’ha instal·lat i divendres arribaran els Abanderats de la Festa del Renaixement i els geganters, que portaran a Cristòfor Despuig i a Marianna Curto. 

Per una altra banda, quatre muletes de Móra d’Ebre s’han traslladat a la ciutat francesa per participar en el festival. El Club Nàutic Móra d’Ebre col·labora amb els organitzadors del festival desplaçant-hi quatre muletes i les tripulacions respectives. Les muletes participants al certamen francès són l’Arriscada, la Campana, la Montserrat i la Núria.

A banda d’això, el club i l’Ajuntament de Móra d’Ebre col·laboren en un estand en què s’exposen miniatures d’embarcacions fluvials, fotografies antigues del fet fluvial a la població i altres elements vinculats al riu i a la navegació tradicional. 

Destinacions turístiques
Per a representar part de l’essència del municipi de Deltebre, una delegació de 20 persones col·laboraran activament durant els quatre dies de la fira oferint la possibilitat de participar en jocs tradicionals, construint una barraca en directe i perxant al riu Loira. A banda de totes aquestes activitats, l’Ajuntament Deltebre disposa també d’un espai de difusió turística. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que «el fet de formar part d’aquesta fira ens ha de permetre mostrar la nostra essència com a municipi, així com projectar la marca turística de Deltebre a totes les persones que visitaran aquest festival». Així mateix, l’alcalde Soler ha afegit que «el fet que Deltebre sigui un dels municipis invitats pels organitzadors és una mostra latent de què el nostre municipi pren cada vegada més rellevància com a destinació turística a causa dels seus atractius i valors naturals».

Comentarios
Multimedia Diari