Els nous pressupostos participatius d'Amposta inclouen inversions i subvencions

L’Ajuntament obre el procés participatiu, enguany amb novetats, on es decidirà en què invertir 150.000 euros del pressupost del 2021

28 mayo 2020 09:50 | Actualizado a 29 mayo 2020 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Presentar propostes d’inversió amb equipaments o infraestructures, però també propostes en despesa corrent com ajuts o subvencions. Aquesta és una de les principals novetats del procés de pressupostos participatius «Tu fas Amposta! 2020-2021» a través del qual la ciutadania decidirà on invertir 150.000 euros del pressupost del 2021.

«La situació generada per la pandèmia de la Covid-19 ens ha obligat a reformular el procés», assenyala l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot destacant: «Si bé, habitualment els processos de pressupostos participatius solen servir per decidir inversions, que computen al capítol 6, enguany hem volgut obrir a la ciutadania la possibilitat de proposar actuacions que computin al capítol 2 del pressupost, és a dir al destinat a despesa corrent». Així, en la fase de presentació de propostes, que arrancarà l’1 de juny i s’allargarà fins al 31 de juliol, la ciutadania i les entitats podran proposar tant actuacions d’inversió en equipaments, infraestructures o l’espai públic, però també podran proposar ajudes o subvencions.

«Sempre tenint en compte que han de ser propostes d’interès general i que ens serveixin per afrontar els reptes col·lectius que tindrem com a societat», afegeix la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Carla Bonfill.

Una altra de les novetats d’aquest procés respecte el del 2018-2019 és la via a través de la qual es formularan propostes. «És cert que creiem que perquè surtin bones propostes el que cal es fer debats on poder decidir entre un grup de gent què és allò que necessita la nostra ciutat», diu la regidora, «però en la situació d’incertesa generada per la Covid-19, en el moment de dissenyar el procediment desconeixíem si es podrien fer trobades i com es podrien fer i per això hem decidit apostar per un procés telemàtic». «Això sí, volem que la majoria de propostes siguin fruit d’un debat, o bé entre els membres d’una pròpia família o bé entre els membres d’una entitat», destaca.

Així, a més de poder presentar propostes de forma individual, a la web tufas.amposta.cat hi haurà un formulari per a famílies en què es proposarà una dinàmica participativa per realitzar a casa i un altre formulari dirigit a entitats en què es proposarà com decidir les propostes a presentar per les entitats.

Al setembre i octubre, una comissió tècnica municipal revisarà una a una totes les propostes presentades, valorarà la seva viabilitat i en calcularà el cost econòmic aproximat, fent-se públics els resultats de la validació amb total transparència. Totes les propostes validades aniran a la votació, que es realitzarà entre el 13 de novembre i el 13 de desembre. Podran votar els majors de 16 empadronats a Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari