Els pagesos tallen la C-12 per cinquè diumenge per reclamar ajuts pel foc

Els afectats continuen queixant-se perquè diuen que tot i les reunions mantingudes amb el el govern mai arriben a cap conclusió

26 agosto 2019 07:00 | Actualizado a 27 septiembre 2019 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns 300 pagesos i ramaders afectats per l’incendi del juny a la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià, van tallar ahir diumenge la carretera C-12 que uneix Maials i Flix. Una vegada més, i per cinquè cop consecutiu es van deixar sentir per a reclamar ajuts directes per recuperar-se de les pèrdues causades pel foc.

Els manifestants van interrompre, ahir a la tarda, cap a les 18.00h, la circulació entre els punts quilomètrics 86 i 87.

La major part d’ells van irrompre a la carretera amb grans creus i cartells on es podia llegir «Perdonin les molèsties. Primers cremats, després oblidats».

El president del sindicat agrari Asaja de Lleida, Pere Roqué, va explicar que, malgrat que quan va succeir l’incendi se’ls va prometre ajuda per tornar a reflotar les explotacions danyades, des d’aleshores el “diàleg” amb la Generalitat «no ha estat tot el fluid que hauria de ser».

Més ajudes

I és que, per als afectats als incendis del passat mes de juny, no n’hi ha prou amb el pla de xoc que va anunciar la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que preveia ajudes directes per netejar els boscos cremats i crèdits tous per als propietaris de finques afectades pel foc, que va arrasar més de 5.000 hectàrees.

Roqué va reivindicar que els pagesos i ramaders també necessiten ajudes directes, i ha criticat que els partits polítics facin discursos sobre ‘la Catalunya buida’ durant les campanyes electorals però a l’hora de la veritat ‘descuidin’ el territori.

«De la setmana vinent no pot passar, necessitem ajuda contundent», ha recalcat Roqué, que ha afegit que, si no se’ls dona una resposta, diumenge que ve tornaran a tallar la carretera.

Així mateix, Roqué va indicatr que durant els propers dies intentaran contactar amb la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i que també es plantegen acudir al Ministeri d’Agricultura per explicar la seva situació i reclamar ajuda.

Després d’un mes

La primera manifestació va començar el passat 28 de juliol quan uns 50 pagesos i ramaders van iniciar les seves protestes per exigir ajudes arran els incendis. ‘Voleu boscos, cuideu els pagesos’ i ‘Estem cremats, prou enganys’, deien.

Des d’aleshores s’han anat succeint un seguit de manifestacions que arriben al cinquè diumege de protestes. Els afectats continuen queixant-se perquè diuen que tot i les reunions mantingudes amb el el govern mai arriben a cap conclusió.

Comentarios
Multimedia Diari