Els pensionistes de l’Ebre registren una moció popular

Entreguen més de 500 signatures a l’Ajuntament de Tortosa per defensar un sistema públic de pensions defensat per la Constitució

29 mayo 2018 09:59 | Actualizado a 29 mayo 2018 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els pensionistes de les Terres de l’Ebre van registrar ahir al matí una moció popular per defensar el sistema públic de pensions, que s’hauria de debatre al ple de Tortosa el proper dilluns. La moció, signada per més de 500 persones, és contra el pla paneuropeu de pensions individuals, que inclou un producte que fomenta l’estalvi privat de cara a la jubilació. 

«Confiem que el ple ho aprove, a molts ajuntaments s’està proposant», va valorar ahir un dels portaveus de la Comissió de Coordinació de Pensionistes de l’Ebre, Lisardo Garcia.

Els pensionistes de l’Ebre reclamen un Sistema Públic de Pensions que garanteixe unes pensions justes i que tinguen assegurat per llei el seu futur. «Volem un Sistema Públic de Pensions recollit com a Dret Fonamental dins la Constitució», expressà Garcia.

Que cap govern «faça política»
El conjunt de pensionistes defensen els plans públics perquè tothom tinga garantit una pensió digna «i després que qui s’ho puga permetre que també la tinga privada».

El col·lectiu veu amb bons ulls la revalorització de les pensions al d’acord amb l’IPC, però, afirmen, «no és la solució definitiva». El portaveu expressava que «s’ha de garantir que cap govern puga fer política amb les pensions. No podem estar sortint al carrer cada any amb cada canvi. Hem d’estar tranquils i que tothom puga tenir una jubilació digna», va concloure.

Comentarios
Multimedia Diari