Els pescadors del Montsià tornaran a fer veda al juliol i agost

Asseguren que són les dates  òptimes per a la recuperació biològica d’espècies valorades a la zona, com ara el moll

01 junio 2017 17:00 | Actualizado a 03 junio 2017 18:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els pescadors d’arrossegament dels ports de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar faran enguany l’aturada de veda biològica anual durant els mesos de juliol i agost. Tornen així a les dates habituals, tal i com havien reclamat les confraries. I és que l’any passsat l’aturada es va dur a terme durant els mesos de juny i juliol. 

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient va publicar aquest dijous l’ordre de veda al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la qual  inclou també els ports de la província de Castelló (que per contra, no apostaven excatament  per aquestes dates). 

Segons detalla al Diari el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, Joan Balagué, els dos mesos d’estiu són els òptims per a l’aturada en aquests ports, ja que permeten la recuperació d’espècies d’interès a la zona, com ara el moll. «A més, ens permet disposar de captures de peix adequades fins a les dates nadalenques», comenta el secretari. 

Per la seva banda, les embarcacions  d’arrossegament de la resta de ports de les Terres de l’Ebre i Tarragona ja es troben actualment a l’equador de la seva veda o aturada biològica, que s’allarga durant els mesos de maig i juny. Això els permet, entre d’altres, recuperar espècies valorades i abundants en la seva zona, com ara  el lluç. 

«Estem satisfets que el Ministeri hagi escoltat les demandes de la Federació de Confraries de  Pescadors de Tarragona», detalla Balagué. 
Controls

Els pescadors  ebrencs també han vist com l’administració ha suavitzat una mica l’estricta normativa prevista per la Unió Europea, pel que fa a les inspeccions a la seva activitat i al retorn de les subvencions concedides en cas d’una infracció greu, davant de les queixes mostrades  en els darrers mesos pel sector. 

Comentarios
Multimedia Diari