Más de Ebre

Els pescadors venen angules vives per Internet

El projecte vol servir per valoritzar les captures artesanals i promocionar turísticament el municipi

ACN

Whatsapp
El secretari de la Societat de Pesca de Sant Jaume, Pasqual Bertomeu, i dos membres de la junta amb angules vives. FOTO: ACN

El secretari de la Societat de Pesca de Sant Jaume, Pasqual Bertomeu, i dos membres de la junta amb angules vives. FOTO: ACN

Angules vives capturades pels pescadors de Sant Jaume d’Enveja poden ser ja adquirides a Internet –o també directament-. El projecte que fa cinc anys va impulsar l’Ajuntament ha acabat donant finalment el seus fruits i la cooperativa creada per la Societat de Pesca local ha efectuat recentment la primera transacció sota la marca pròpia ‘Angula Sant Jaume d’Enveja’.

El procés ha estat complex perquè, entre d’altres aspectes, ha obligat a posar al dia el mecanisme de venda que mantenia els pescadors fora de la comercialització. La cooperativa disposa dels mitjans per mantenir exemplars vius i poder-los vendre temps després. Tot plegat, apunten consistori i la nova entitat, ha de servir per valoritzar les captures i promocionar el municipi.

La cooperativa i la marca disposen d’una pàgina web des d’on es poden efectuar comandes i consultes per adquirir angules vives, un producte gourmet que els pescadors solen vendre a una mitjana de 250 euros el quilo –preu que es multiplica als mercats-. Les ofereixen a majoristes, restauradors o particulars.

Un salt considerable respecte fa només molt pocs anys, quan el producte capturat artesanalment al riu i les pesqueres del delta de l’Ebre –tal com subratlla la nova marca- era distribuït exclusivament pels grans comerciants.

«Nosaltres només les pescàvem, ens les compraven i ens n’oblidàvem d’elles. Amb la cooperativa li donem valor afegit, millorem la comercialització i el preu, amb una repercussió als nostres pescadors», assegura Pasqual Bertomeu, secretari de la Societat de Pesca. Els excedents aportats es poden conservar i vendre mesos després, quan les captures siguin menors.

El relleu recent a la junta de la Societat, explica l’alcalde Joan Castor Gonell, va ajudar a donar l’empenta definitiva la creació de la marca i la Cooperativa i la marca, entre finals de 2019 i principis de 2020, amb voluntat de començar a obrir mercat.

Han invertit entre 10.000 i 15.000 euros en equipaments informàtics, màrqueting i la pàgina web. Utilitzen per mantenir les angules les instal·lacions que lloguen a un pescador.

Comentarios

Lea También