Els pobles del Montsià reclamen una sortida de l'autopista AP-7

La comarca ha recuperat aquesta demanda històrica, en considerar-la clau per al desenvolupament dels municipis de l´interior

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Montsià reclama que es construeixi una sortida de l’autopista AP-7 al pas de la via per la comarca, entre els termes de Masdenverge i Freginals. Es tracta d’una vella reivindicació que ara torna al primer pla, impulsada pel Consell d’Alcaldes del Montsià per tal de millorar les comunicacions de la comarca, i especialment dels municipis de la plana interior.

Es dóna la circumstància que el Montsià és l’única comarca de Catalunya per on discorre aquesta via ràpida de pagament on no hi ha cap punt d’entrada i sortida. L’accés que correspon a Amposta i Sant Carles de la Ràpita (sortida 41) es troba curiosament al terme de l’Aldea (municipi que disposa de dues sortides), al Baix Ebre, mentre que la d’Ulldecona-Vinaròs (42) se situa més enllà del riu Sénia, és a dir, a la comarca castellonenca del Baix Maestrat.

El Consell Comarcal del Montsià ha aprovat aquesta setmana passada una moció en què es demana la construcció d’una nova sortida entre Masdenverge i Freginals al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat catalana, així com a l’empresa concessionària Aumar (participada al cent per cent per Abertis).

La moció està sent també aprovada pels dotze ajuntaments de la comarca.Entre els que ja hi han donat llum verda hi ha Masdenverge o la Sénia, entre d'altres.

«Per la nostra situació geogràfica ens trobem en un tram entre les dues sortides de l’autopista AP-7 més properes separades per 24 quilòmetres; això el converteix, amb diferència, en el més llarg de tots els trams en la zona del sud de Tarragona i nord de Castelló», detalla l’alcalde de Masdenverge, Álvaro Gisbert, el qual també remarca que la construcció d’aquesta sortida és vital per al desenvolupament econòmic dels municipis de l’interior de la comarca, «durament castigats en els darrers anys per la crisi econòmica».

«Des d’alguns pobles, per entrar a l’autopista i anar en direcció cap a València cal fer una volta d’11 quilòmetres», remarca Gisbert.

L’alcalde de la Sénia, Joan Moisés, també insisteix en la necessitat d’aquesta sortida de l’autopista. Amés, considera que podria esdevenir el punt final de la futura autovia A-7 que ha d’entrar des del País Valencià a Catalunya per Sant Rafel del Riu i la Sénia. «La construcció d’un nou pont sobre l’Ebre dificulta la concreció de la futura autovia i aquesta podria ser una opció», afirma l’alcalde.

En la moció que es trametrà a Territori i Sostenibilitat i a Aumar també demana a la concessionària l’alliberament dels peatges de l’autopista, tot recordant que la concessió del tram de l’AP-7 entre Tarragona i València acaba l’any 2019, i ha de quedar lliure de peatges a partir d’aquell moment.

Comentarios
Multimedia Diari