Els ports ebrencs es reforçaran de cara a futurs temporals

A l’Ampolla i l’Ametlla es neteja tot el material malmès i caigut a l’aigua, en espera de poder iniciar les obres de reparació a finals de mes

07 febrero 2020 11:00 | Actualizado a 10 febrero 2020 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ports de la Generalitat treballa en la neteja dels ports danyats pel temporal Glòria a les Terres de l’Ebre mentre prepara ja els projectes tècnics de reparació; unes obres que arrencaran a l’Ampolla i l’Ametlla entre finals de febrer i principis de març.

L’Ampolla és el port ebrenc amb més danys. Ja s’han fet actuacions de neteja dels molls. Ara, s’estan traient del fons de la dàrsena pesquera xarxes de pesca i estris que l’onatge va tirar del moll a l’aigua i que posen en risc la navegació de les embarcacions pesqueres. Posteriorment, s’invertiran 2,2 milions en reparar la infraestructura malmesa per la força de les onades, que van sobrepassar el port. Per poder avaluar les afectacions s’han fet batimetries i estudis tècnics que indiquen que potser s’haurà de reforçar el mantell del dic amb peces d’escullera i fer un recreixement de l’espatller. Actualment, s’està redactant el projecte constructiu amb l’objectiu d’iniciar l’actuació d’emergència si es possible dins d’aquest mateix mes.

A l’Ametlla de Mar es preveuen obres de reparació per valor d’1,6 milions d’euros. S’ha fet la neteja de les restes portades per l’onatge als molls. Un cop fetes les batimetries del fons marí, calen topometries per veure la reposició de les peces d’escullera a fer i l’estudi tècnic. Aquests estudis indicaran quina és la solució més idònia a adoptar per reparar el dic de recer malmès.

Pel que fa a les Cases d’Alcanar, els danys es valoren en 200.000 euros. Aquí, tal i com va avançar el Diari, s’està estudiant un canvi estructural de la infraestructura portuària, de manera que la dàrsena interior no quedi tan exposada als temporals del llevant.

«Més enllà d’atendre l’emergència, la voluntat de Ports de la Generalitat és avaluar els danys del Glòria i tirar endavant una sèrie de reparacions i millores per evitar que futurs temporals afectin l’activitat portuària», afirmà el conseller de Territori, Damià Calvet, en una visita a l’Ampolla.

Comentarios
Multimedia Diari