Els presents de 1.300 tortosins

Tortosa materialitza la devoció a la seua patrona amb la tradicional ofrena de flors i fruits celebrada ahir al vespre com a acte principal de la tercera jornada de festes majors

19 mayo 2017 21:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tercer dia de Festes de la Cinta. La pluja va marxar i la va substituir un bon sol, tot i que les temperatures van ser baixes i feia una mica de vent.

L’acte indiscutible de dissabte al vespre de les festes de Tortosa és l’Ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta. Ahir, fins a 1.300 persones agrupades en 40 entitats del teixit associatiu de la ciutat van participar en la tradicional desfilada i donació d’aliments i flors que després són destinats a les entitats socials com Càritas o Creu Roja.

Una novetat des de fa un parell d’anys i que ara ja és un element plenament consolidat és la recollida de material escolar per a famílies necessitades, que es vehicula a través del programa 6/16 que gestiona l’Ajuntament de Tortosa.

El seguici va arrencar per primer cop des de la reformada plaça Mossèn Sol i no a l’antic escorxador com era habitual, a causa de les obres de les cases de la Catedral.

L’acte l’encapçalava el Seguici Festiu de la Cinta i la Reial Arxiconfraria de la Cinta. Un dels trets característics de l’Ofrena és la participació d’un gran gruix d’agrupacions musicals.

Ahir, com altres anys, es va comptar amb les actuacions en directe de les formacions Gaiters de l’Aguilot, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, Perkusound Music, Grup de Tambors Lo Golafre, Banda de Majorets Magruper, la Tuna Folk, Lei Joglars d’Ébre i la Banda Manel Martinez i Solà de Jesús.

Després de gairebé tres hores, l’acte el va cloure, al passeig del parc Teodor González, la música de la Banda Municipal de Música de Tortosa.

Prèviament, al saló Verd de l’Ajuntament de Tortosa, es va efectuar amb les autoritats el lliurament de la Bandera de la Ciutat.

Enguany, la beneficiària ha sigut la Congregació de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació, amb motiu del 200 aniversari del naixement de santa Maria Rosa Molas.

La jornada d’ahir, que és la que sol atraure més visitants forans, va cloure amb el monumental Castell de Focs d’Artifici a càrrec de Pirotècnia Tomàs al marge dret del riu Ebre.

Avui, per una altra banda, es realitzarà l’acte d’homenatge al tortosí absent i lliurament d’insígnies amb la participació de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, que interpretarà el repertori tradicional de la ciutat.

Tot seguit hi haurà el seguici de Festa Major que realitzaran un ball de Gegants a la plaça de la Cinta. A les 13.15 hores es realitzarà el Ball de l’Àguila, on seran presents les autoritats de la ciutat.

L’acte més multitudinari d’avui, però, i també com a mostra de la devoció dels tortosins cap a la seua patrona, serà la solemne processó.

Comentarios
Multimedia Diari