Els preus del peix cauen pel tancament de la restauració

La Confraria de l’Ametlla de Mar ofereix la possibilitat de participar a les subhastes de forma online. Més d’un 25 per cent de les seues compres ja són a través d’aquesta plataforma

06 noviembre 2020 11:00 | Actualizado a 06 noviembre 2020 14:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tancament de la restauració a Catalunya per les mesures contra la Covid-19 ha causat un descens en el preu del peix a les confraries de pescadors ebrenques. Amb tot, les bones relacions amb el nord de Castelló, que manté la restauració oberta, i la llarga tradició de vendre molt de producte en aquesta zona ha fet aguantar millor el cop.

«El setembre va ser un mes bo i s’ha notat una baixada de preus», explica el gerent de la Confraria de la Ràpita, Joan Balagué. «Per sort hi ha molt de producte que ja anava al nord de Castelló», apunta. Així per exemple, si el preu mig del llagostí el passat mes de setembre era de 22,22 euros (preu de subhasta, sense IVA ni taxes ni serveis), actualment és de 16 euros de mitjana. O també en el cas del lluç, que ha baixat de 8,4 a 6,06.

Sense dubte aquest no ha sigut un bon any per al sector pesquer. Així ho valora també la secretària de la Confraria de l’Ametlla de Mar, Isabel Betoret. «Entre el temporal Glòria, la Covid... Aquest ha sigut un any força dolent per a les confraries», afirma. «L’estiu havia donat una mica d’aire, però ara ha tancat la restauració, que és un sector important per a la pesca».

Les embarcacions petites ara estan començant amb la temporada del polp, i són les d’arrossegament on s’ha notat més la davallada dels preus.

«Anem aguantant com podem. Som un bé essencial, així que no podem parar», expressa la secretària.

Betoret també destaca la bona relació amb el territori del nord de Castelló. «I per exemple, quan la flota d’arrossegament de Castello fan veda. Els compradors d’allà compren cap aquí. Ens organitzem».

Subhastes online

Els compradors de peix a la llotja de l’Ametlla de Mar poden fer-ho telemàticament, mitjançant la suhbasta online i una targeta de crèdit. La compra per Internet és a temps real, al mateix moment que els compradors presencials ho fan a la llotja del municipi.

La Confraria de Pescadors ha implementat un nou mètode de compra online on l’avalador és l’entitat bancària. Això ha fet incrementar el nombre de vendes per Internet, que ja suposen prop d’un 25% del total. La confraria està promocionant cada cop més l’opció de la subhasta online, posant més facilitats però amb totes les mesures de seguretat i de registre.

Una altra de les comoditats és que l’organització de les caixes de peix la realitza personal de la mateixa Confraria, fet que permet recollir la compra en acabar la subhasta o ser enviada a tot arreu.

«La subhasta online cada cop està funcionant millor, i no només per la Covid», expressa la secretària de la confraria. «Creiem que cada vegada més anirà en creixement».

Comentarios
Multimedia Diari