Els productes agroalimentaris de l’Ebre s’obren pas al mercat xinès

La Cambra de Comerç de Tortosa prepara una segona missió comercial al país asiàtic el mes de setembre, mentre es tanquen les primeres comandes de vi i oli fruit dels contactes fets a Xangai a la tardor

10 marzo 2018 11:25 | Actualizado a 12 marzo 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una seixantena d’empreses del sector agroalimentari treballen per a exportar els seus productes a la Xina i amb aquest objectiu han participat en una jornada  organitzada per la Cambra de Comerç de Tortosa

«Es tracta d’un mercat amb gran potencialitat que cada vegada està més interessat en els productes gourmet». Així ho assegura Núria Barberà de l’empresa Baidewei, consultora especialitzada en aquest mercat que treballa conjuntament amb la Cambra de Comerç tortosina per  ajudar les empreses del territori a obrir-se pas al país asiàtic. 

El mes d’octubre hi va haver una primera missió comercial a Xangai, en què van prendre part cinc empreses dels sectors de l’oli, els cítrics o el vi de les Terres de l’Ebre, que tot just ara comença a donar els seus fruits amb les primeres comandes
Enguany hi ha prevista una nova missió comercial al mes de setembre, encapçalada per la Cambra de Tortosa i oberta a empreses d’arreu. 

En la jornada preparatòria celebrada a Tortosa va participar l’empresari xinès Lin Jin, propietari de Shanghai Juerui Industry, que va  presentar la nova plataforma online on se comercialitzaran productes gourmets només d’origen espanyol. 

E-commerce

«Cal recordar que al 2016 mes de 500 milions de xinesos s’han convertit en usuaris d’aquest canal de compra»; remarquen des de la Cambra. Aquesta plataforma comptarà en un servei de logística que afavorirà i simplificarà l’exportació del productor, i a la mateixa vegada el client final rebrà el producte a casa seva en un temps rècord.

La Cambra de Tortosa veu aquest nou model de negoci molt adequat per a la dimensió de les empreses agroalimentàries de la demarcació, «ja que no han de fer pràcticament cap inversió i el seu producte arriba al consumidor xinès per mig d’una plataforma que recepciona el producte dins de l’ espai nacional, simplificant al màxim l’operativitat de qualsevol exportació», remarca el president de l’ens, José Maria Chavarria. 

«Si es té un bon producte i la voluntat de créixer, la Xina és una molt bona oportunitat per exportar», remarca Núria Barberà, tot incidint en el fet que la logística actual fa que la distància entre els dos països no suposi cap entrebanc. 

Comentarios
Multimedia Diari