Els promotors valoren tornar a construir a les Terres de l'Ebre

Els especialistes immobiliaris veuen necessitats de demanda en el mercat de lloguer i en habitatges d’ús turístic i segona residència

18 febrero 2020 09:40 | Actualizado a 20 febrero 2020 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sector immobiliari estudia la viabilitat d’impulsar nous habitatges a les Terres de l’Ebre. Així ho van comunicar des de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank en una trobada immobiliària a Amposta per fer balanç dels darrers anys i impulsar nous projectes d’habitatge.

«La recuperació està arribant i ens trobem amb una demanda acreditada i una digestió important dels estocs del passat», deia Marc Torrent, director gerent de l’APCE, qui afegia que «tot i que els habitatges d’obra nova es troben en uns nivells molt baixos, hi ha un mercat de segona mà i d’habitatges turístics i segones residències que, per la ubicació del territori, es podria aprofitar».

L’any 2019, a les Terres de l’Ebre es van posar en marxa 169 habitatges i se’n van acabar 79. Per comarques, les dades apuntaven que durant el primer semestre de 2019, al Baix Ebre es van registrar 81 habitatges iniciats, un 80% més respecte al mateix període de 2018. En canvi, al Montsià s’havien començat només 31 habitatges, el que significava un 80% menys que l’any anterior. A les comarques més allunyades de la costa, a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, Gandesa pujava amb uns 8 habitatges iniciats i Móra d’Ebre baixava amb 7 vivendes.

En quant als habitatges acabats, al Montsià es van finalitzar 30 unitats, un 42,9% respecte al primer semestre 2018; seguits del Baix Ebre amb 22 unitats, que decreixia un 75%. Quant a la Terra Alta, se situaven una mica per sota de l’any anterior 4 habitatges acabats, igual que a la Ribera d’Ebre, amb 3 vivendes. Pel que fa als habitatges d’obra nova, a l’Ebre la superfície mitjana és de 87 metres quadrats útils, amb un preu de venda de 121.219 euros de mitjana; i per metre quadrat útil de 1.336 euros. Uns números força inferiors als de la província de Tarragona, on situen la superfície mitjana en 96,6 metres quadrats, un preu de venda de 199.230 euros, i un preu per metre quadrat útil de 2.120 euros.

Comentarios
Multimedia Diari