Els propietaris de gossos de Tortosa hauran de diluir amb aigua els orins

La Policia Local sancionarà d’aquí sis mesos els propietaris que no mesclen amb aigua l’orina que facen els animals a la via pública 

01 febrero 2019 18:31 | Actualizado a 01 febrero 2019 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els propietaris de gossos de Tortosa que no mesclin amb aigua els orins dels animals a la via pública podran ser sancionats amb fins a 400 euros. 

Així ho ha avançat l’Ajuntament de Tortosa, que al proper ple de dilluns modificarà l’ordenança de Medi Ambient en aquest sentit.
Una vegada aprovada la modificació de l’ordenança, s’establirà un període de sis mesos durant els quals la Policia Local no sancionarà als propietaris de gossos i se’ls informarà. 

Quan siguen detectats durant aquest temps, seran requerits perquè modifiquen el costum i fins i tot podran aixecar acta. Posteriorment es podran començar a imposar sancions, que tindran un import similar al que s’aplica als propietaris que no recullen els excrements dels gossos. 
En aquest sentit, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que al principi va costar que les persones recollissen els excrements amb bossetes, i que encara n’hi ha que no ho fan, però «que ara aquesta acció tan necessària ja és habitual i cal apel·lar als que encara no l’apliquen». 

Segons ha dit, aquesta és una qüestió que altres municipis del país ja han regulat, i que és necessària perquè «a molts punts de la ciutat, l’orina dels gossos acaba deixant taques al paviment que després costa molt que marxen».
Cal comentar que les àrees de lleure caní distribuïdes arreu de la ciutat quedaran exemptes de l’obligatorietat de diluir l’orina amb aigua.

Comentarios
Multimedia Diari