Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Agricultura

Els regants demanen ajuda pels problemes del Delta

El Departament d’Agricultura es compromet a buscar solucions per tractar el llapó i a mantenir el finançament contra el caragol poma

ROSER REGOLF

Whatsapp
Trobada de la consellera amb els regants. FOTO: JOAN REVILLAS

Trobada de la consellera amb els regants. FOTO: JOAN REVILLAS

Les dos comunitats de Regants de l’Ebre demanen ajuda a Agricultura per combatre problemàtiques com el llapó o el caragol poma. Els regants es van reunir ahir a la tarda amb la consellera Teresa Jordà per parlar, entre altres coses, de la proliferació de llapó, unes algues que col·lapsen els canals de reg i que la campanya passada va costar quatre milions d’euros netejar-les.

Segons el president de la Dreta, Josep Manel Ferré, els regants volen reduir el cost i els efectes mediambientals que suposa retirar l’alga. «Ho tractem amb tractors, treballant dia i nit, cremant gasoil per aconseguir que arribi aigua a les parcel·les i pugui tirar endavant la collita», afirmava Ferré. Per combatre-ho, proposen combinar aquestes accions amb l’aplicació de biocides com el manganat potàssic o sulfat de coure.

El trasllat de la qüestió cap a Agricultura recau però en el fet que els agricultors no tenen clar quins productes fitosanitaris estan autoritzats i amb quines dosificacions es podrien utilitzar als canals. Davant d’això, la consellera deia que el problema amb les algues «no deixa de ser feina i diners que els distreu del cultiu de l’arròs. Trobarem solució, sens dubte. És un problema greu de manteniment i hem de veure les conseqüències d’aplicar herbicides o amb què ho podem suplir».

Lluita contra el caragol poma

Un dels altres temes que es va tractar va ser l’expiració del Pla de Desenvolupament Rural, que ha permès invertir cinc milions d’euros des de 2015. «Com el grup acaba, adquirim el compromís ferm d’apostar i treballar al territori contra el caragol poma, fent un nou grup o amb fons propis», assegurava Jordà.

D’altra banda, el 28 de gener, la Taula de Consens pel Delta presentarà les conclusions contra la regressió per començar a reclamar inversions. Per millorar la gestió de llacunes i badies també es plantejarà l’elaboració d’un pla de gestió de l’aigua dolça.

Temas

Comentarios

Lea También