Els robatoris amb força es redueixen un 37% a Tortosa

Descendeix a la ciutat un 2% els delictes durant l'últim any

19 mayo 2017 15:32 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els robatoris amb força a domicili s’han reduït l’últim any en prop d’un 37% a Tortosa. De 95 casos s’ha descendit a 60. Aquesta seria una de les dades més indicatives del descens del nombre de delictes que s’han comès a Tortosa el 2016. Aquestes i altres xifres van donar-se a conèixer aquest dilluns a la tarda a la capital del Baix Ebre, quan va celebrar-se la Junta de Seguretat Local, amb el Conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyats dels representants de les forces i cossos de seguretat amb presència a la ciutat.

En general, a Tortosa els delictes han tingut un descens d’un 2%. De 1.482 delictes registrats en l’anterior Junta de Seguretat Local (2015), ara es passa a 1.453.

En concret, els delictes contra les persones han baixat un 6,5% i els d’ordre públic un 5,3%. Per una altra banda, les detencions en relació a la salut pública han augmentat un 16,7%

El conseller Jané ha volgut destacar també els bons índexs de resolució de delictes, que en el cas dels robatoris en força a domicili és dels més alts de Catalunya, un 51%, una xifra que se situa en el 70% en el cas dels robatoris en violència a la llar.

«Aquest 2% de descens en els fets delictius a Tortosa significa que la ciutat està 23 punts per sota de la mitjana de Catalunya», ha apuntat Jané. «Això reflecteix que anem pel bon camí». El conseller ha insistit que a Catalunya «tenim un bon nivell de seguretat. Però no baixarem la guàrdia».

Per la seua banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha valorat positivament aquestes xifres . «L’objectiu és continuar en la mateixa línia de treball i reduir els fets delictius, alhora que incrementar la resolució quan es compleixen», ha declarat.

L’alcalde ha volgut destacar el bon treball de coordinació entre els diferents cossos policials, molt en particular entre Mossos i Policia Local, que ha volgut singularitzar en les patrulles conjuntes que de fa alguns anys fan en l’àmbit del centre històric de la ciutat. «La coordinació policial més la urbanització del nuci antic han conduït a una millora de la seguretat i de la convivència en tot l’àmbit», ha expressat.

Dia de les Esquadres a l’Ebre

Aquest dilluns l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa va acollir el Dia de les Esquadres a la Regió Policial de les Terres de l’Ebre. L’acte va ser presidit pel Conseller d’Interior, Jordi Jané. Segons ha destacat el conseller, en 5 anys els fets delinqüencials s’han reduït un 25% quan al conjunt de Catalunya han baixat un 10%.

En el decurs de l’acte s’han atorgat 167 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra, altres cossos policials i la societat civil en reconeixement a actuacions meritòries, 31 de les quals per l’actuació en l’accident de Freginals. Entre les felicitacions individuals, se n’ha atorgat a la periodista Fàtima Llambrich pel llibre ‘Sense cadàver’ i a Eduard Mallén, cap de secció de Seguretat Industrial, Energia i Activitats Radioactives i Extractives per la seva col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra.

Jané també ha insistit en la necessitat que es convoque la Junta de Seguretat de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari