Els sindicats CCOO i UGT surten al carrer per reclamar sous dignes

Segons els sindicats, el salari mitjà d'un ebrenc és un 25% més baix en comparació a altres punts del territori català

19 mayo 2017 16:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diverses desenes de persones es van concentrar aquest dijous davant la delegació del Departament de Treball de les Terres de l’Ebre, a Tortosa, convocats pels sindicats CCOO i UGT, per reclamar uns millors salaris i unes millors condicions de treball.

La concentració ja s’ha fet en altres punts de l’Estat i el país sota el lema ‘Ocupació, salaris i pensions dignes’.

Al crit de «Volem sous dignes!», els manifestants van criticar que «una tímida recuperació de l’economia no és sortir de la crisi» i que a les Terres de l’Ebre «hi ha una situació pitjor».

I és que segons el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marín, el salari mitjà d’un ebrenc és un 25% més baix en comparació a un altre d’un altre lloc del territori català . «I la inspecció de treball no fa les inspeccions que li pertoca sobretot en el sector primari».

També el secretari general de Comissions Obreres a l’Ebre, Josep Casadó, denunciava les condicions d’alguns models de contractes.

«En plena temporada alta, s’arriben a pagar 2,5 euros l’hora en el sector de serveis. Això produeix pobresa. Tot i treballar, la gent no arriba a finals de mes. Iaixò és una cosa que no havia passat mai abans».

Comentarios
Multimedia Diari