Els sindicats de l'Ebre demanen un pacte per «rescatar persones»

Exigeixen una millor sortida de la crisi de la Covid-19 que l’econòmica del 2008, i evitar les retallades en els serveis públics com la sanitat

26 junio 2020 15:40 | Actualizado a 28 junio 2020 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el lema «Per unes vides dignes», una desena de representants de la UGT, CCOO i USOC a les Terres de l’Ebre s'han concentrat aquest divendres al matí a l’exterior de l’edifici dels tres sindicats, a Tortosa, per reclamar un acord per a la sortida de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19, i rescatar les persones, el treball i els salaris. 

«El 2008 es van rescatar els bancs. Ara demanem un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris, que són els que sostenen tota la societat», va expressar el Secretari General d’UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marín. «Reclamem un pacte per sortir d’aquesta crisi millor que no pas de la del 2008».

També el secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Marc March, va voler remarcar «la importància dels serveis públics en aquesta crisi. No poden haver retallades a qualsevol dels nostres serveis públics com la sanitat o l’educació, són precisament els que ens han ajudat durant la crisi». Així mateix el secretari general de la USOC a l’Ebre, David Queralt, va destacar que «hem d’aprendre del passat» i que ara és el moment «de posar la societat per davant dels mercats».

Finalment, els representants dels tres sindicats van valorar positivament l’acord a què s’ha arribat amb la patronal i el govern de l’Estat per allargar fins al 30 de setembre els ERTOS. Consideren que aquesta mesura serà positiva per al territori  tot i que consideren que s’hauria d’allargar fins a finals d’any.

Comentarios
Multimedia Diari