Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els 'temptejos' amb bous a les ramaderies, il·legals

La decisió arriba després que tant el Departament d´Agricultura de la Generalitat com la ramaderia Mur d´Alfara de Carles hagin desistit dels recursos que havien presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Redacció

Whatsapp
Turistes russos presenciant un tempteig en una ramaderia d'Alfara de Carles. FOTO: JOAN REVILLAS

Turistes russos presenciant un tempteig en una ramaderia d'Alfara de Carles. FOTO: JOAN REVILLAS

El jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona ha declarat ferma la sentència que considera il·legal la pràctica dels temptejos amb bous –toreig sense mort– que organitzaven diverses ramaderies de les Terres de l’Ebre per atreure turistes. La decisió arriba després que tant el Departament d’Agricultura de la Generalitat com la ramaderia Mur d’Alfara de Carles hagin desistit dels recursos que havien presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El passat mes de setembre, el mateix jutjat número 17 de Barcelona ja havia ordenat l’execució de la mesura en virtut de la sentència emesa el passat mes de gener, decisió que també va ser inicialment recorreguda per l’administració i l’empresa. L’Associació Libera! i la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, que van portar el cas als tribunals, han celebrat la resolució judicial com un «gran pas endavant en la defensa dels animals» perquè ha de suposar la desaparició d’aquestes pràctiques.

Les dues entitats van denunciar judicialment l’any 2012 a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat per autoritzar la pràctica dels temptejos per part de ramaderies de les Terres de l’Ebre. Asseguraven els empresaris que el seu objectiu era atreure turistes, principalment estrangers, i complementar l’activitat econòmica per superar la crisi dels seus negocis arran l’entrada en vigor de la Llei 28/2010 de protecció dels animals, que prohibia els espectacles taurins a Catalunya. Amb l’argument que es tractava d’una activitat pròpia i habitual de les ramaderies per provar la condició de braus dels animals que en el futur han de ser destinats a actes taurins, obrien les seves instal·lacions als visitants cobrant-los per assistir a espectacles de toreig sense mort dels animals i servir-los àpats.

Libera! i la CPDA, però, entenien que aquesta pràctica vulnerava la normativa.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También