Els tortosins decidiran com invertir 150.000 euros amb els pressupostos participatius

Del 6 al 17 de març es podran fer propostes de qualsevol àrea de la ciutat i les més votades seran una realitat abans del 2018

19 mayo 2017 16:18 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa celebrarà aquesta primavera els primers pressupostos participatius de la seua història.

L’Ajuntament de Tortosa ha obert ja el calendari per a la realització d’aquests primers pressupostos participatius, durant els quals la ciutadania podrà proposar actuacions a realitzar i, posteriorment, escollir d’entre el conjunt de propostes plantejades. La partida econòmica prevista és de 150.000 euros, dels quals 130.000 correspondran a actuacions a realitzar a Tortosa ciutat, 10.000 al poble d’Els Reguers i 10.000 més a Vinallop.

Les propostes podran fer-se entre els dies 6 i 17 de març, mitjançant formularis que es distribuiran als principals equipaments municipals, i que hauran de presentar-se, degudament emplenats, a l’Ajuntament de Tortosa o a les oficines municipals dels pobles. També podrà fer-se telemàticament a www.tortosa.cat. Els criteris que han de complir les propostes són: que siguen actuacions legals, d’interès general i de competència de l’Ajuntament, que tinguen la consideració d’inversions, que no tinguen un cost superior a les partides destinades als diferents nuclis, que siguen viables tècnicament, que siguen sostenibles, que siguen concretes i avaluables econòmicament, que no plantegen accions d’exclusió social, i que facen referència als nuclis de Tortosa, Els Reguers i Vinallop.

L’Ajuntament donarà a conèixer les propostes que finalment es porten a votació distribuint una butlleta on es podran marcar un màxim de 3 actuacions. Podran votar totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a Tortosa. El termini per votar les propostes començarà el 28 d’abril i es podrà fer en el marc d’Expoebre, en un estand dissenyat especialment, fins al dia 1 de maig. Del dimarts 2 al dissabte 6 de maig, la ciutadania podrà votar al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i a les oficines municipals dels pobles.

Finalment, es farà el recompte i s’informarà de les propostes que han estat escollides. És voluntat de l’Ajuntament portar a terme les actuacions durant aquest mateix 2017.

Comentarios
Multimedia Diari