Els tractaments contra la mosca negra al riu Ebre, ajornats

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre no garanteix els cabals adequats per dur a terme el programa de control

27 enero 2020 10:00 | Actualizado a 27 enero 2020 12:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha informat que l’inici del tractament contra la mosca negra al tram baix de l’Ebre s’ajorna «uns deu dies». El programa del 2020 de control de l’espècie havia de començar demà però, segons ha apuntat l’ens, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) no pot garantir els cabals adequats arran de l’últim temporal i de la baixada de barrancs i rius afluents.

Per dur a terme el tractament cal que el riu presenti unes condicions adequades. Ahir, el cabal del riu al seu pas per Tortosa superava els 400 metres cúbics per segon i es preveia que arribés a 600 en els propers dies.

Per avui hi havia previst fer els mostrejos pretractament a les set zones preestablertes al llar del tram final del riu Ebre, des d’Ascó fins Amposta, que també queden ajornats.

Arran de l’autorització per part del delegat de Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, estava previst que el Copate iniciés aquesta setmana del gener el programa del 2020 de control de la mosca negra al tram baix de l’Ebre, d’aquesta manera es volia iniciar els treballs el més aviat possible per tal d’evitar l’eclosió de l’espècie a la primavera i l’estiu, com va succeir l’any passat i va comportar moltes molèsties als pobles riberencs.

Recorden des del Consorci que «per tal de poder fer una bona feina», és necessari que els cabals del riu presentin uns nivells determinats, ni molt alts ni molt baixos.

La Delegació del Govern havia fet contactes amb els responsables de l’embassament de Mequinensa, que havien garantit que avui dilluns, 27 de gener, els cabals serien els adequats per a poder realitzar els mostrejos pretractament a les set zones preestablertes, des d’Ascó fins Amposta.

Aquests mostrejos havien de marcar la necessitat, o no, de realitzar un tractament demà, sempre i quan es mantinguessin les condicions del cabal adequades. Però la meteorologia de l’última setmana ha trastocat aquestes previsions i ara caldrà esperar uns dies per tornar a la normalitat.

Comentarios
Multimedia Diari