Els treballadors de Saica Pack Amposta iniciaran una vaga de 13 dies

Avui es tornaran a reunir la direcció i el comitè d’empresa. Si ofereixen unes millores econòmiques, l’aturada podria desconvocar-se

11 diciembre 2018 10:53 | Actualizado a 11 diciembre 2018 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comitè d’empresa de Saica Pack Amposta (antiga Dapsa) ha convocat 13 dies de vaga des de demà fins al dia 30 de desembre. El motiu d’aquesta aturada prevista és l’oposició dels treballadors de l’empresa a la implantació d’un quart i cinquè torn, que suposaria que la fàbrica estigués oberta tots els dies de l’any i que els treballadors treballessin diumenges i festius.
Saica Pack d’Amposta (ubicada, no obstant, encara al terme de l’Aldea) és una de les indústries del cartró més importants de les Terres de l’Ebre, amb 282 treballadors directes (400 en total comptant també els subcontractats).

El president del comitè de l’empresa, Jordi Grau, explica al Diari que aquesta modificació causaria «un gran impacte a la plantilla, amb una compensació econòmica injusta i el fet de treballar la majoria dels festius i caps de setmana que hi ha establerts als calendaris». 

La compensació econòmica d’aquest quart i cinquè torn seria d’uns 120 euros al mes, que els treballadors consideren insuficient. La vaga està convocada des del passat dia 3.

«L’empresa podria evolucionar i ampliar-se, però als treballadors actuals sols ens donarien 120 euros més al mes. Demanem més compensació econòmica com social, o rebaixa dels dies de treball», afirma el president del comitè. 

La implantació d’un quart i cinquè torn suposaria que la fàbrica estigués oberta tot l’anyLa implantació d’un quart i cinquè torn suposaria que la fàbrica estigués oberta tot l’any

El conveni col·lectiu va ser denunciat l’octubre del 2017, i a petició de la direcció de l’empresa es va començar a negociar a partir del mes de febrer següent. 

«Després de quinze reunions de conveni entre el comitè i la direcció d’empresa, ens vam adonar que les primeres onze reunions van ser de desgast», explica el comitè d’empresa. 

«En aquestes reunions cada part portava la seua plataforma, per la part social es busca recuperar els drets perduts en aquests últims anys de crisi: salari, jornada de treball, permisos retribuïts, jubilacions anticipades, igualtat entre els dos gèneres...», detallen des del comitè.

El comitè d’empresa demana aplicar el vigent acord de Dapsa per al calendari laboral de l’any que ve que. Tot i estar acordat, afirmen que la direcció ha publicat un calendari no negociat i que està pressionant amb l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels treballadors per modificar la jornada laboral i aplicar el quart i cinquè torn.

Mediació
Així les coses, ahir mateix a Barcelona es van tornar a reunir les dues parts al Tribunal Laboral de Catalunya, per segon cop, per mediar i estudiar les opcions per evitar la vaga, segons detalla Grau al Diari.

«L’empresa ens ha ofert reunir-nos aquest dimarts a la tarda amb un càrrec important dins de l’empresa. Si ens fan una bona oferta econòmica, ho estudiarem i podríem desconvocar la vaga», detalla Grau.

Segons valora el president del comitè, altres empreses del mateix grup «com la de València, han implementat el quart i el cinquè torn, però tenen més retribució econòmica que la que ens proposen a nosaltres».

Una vaga en aquestes dates afectaria molt aquesta indústria paperera. Grau considera que la vaga la secundarien gairebé el 100% de la plantilla de treballadors, que estan disconformes amb la mesura. «L’empresa treballa molt per a Amazon, per exemple, i durant la temporada de Nadal la nostra vaga repercutiria moltíssim», afirma Grau.

Comentarios
Multimedia Diari