Els treballadors reclamen millores a l'Hospital de Móra d'Ebre

Gecohsa garanteix el 40 per cent dels complements salarials (DPO) a la plantilla

19 mayo 2017 15:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El consell d’administració de la societat que gestiona l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, Gecohsa, va aprovar ahir els comptes del 2016, que s’han tancat en "equilibri". Aquest fet fa que els treballadors només tinguin garantit un 40 per cent dels complements salarials per compliment d’objectius (DPO).

Una representació del comitè d’empresa es va traslladar aquest dimarts a Reus, on se celebrava el consell d’administració, per mostrar el seu malestar, explicitat també per una carta que es va lliurar als responsables de Gecohsa.

Els treballadors ja van dur a terme una protesta la setmana passada al mateix hospital, per mostrar el seu profund malestar amb la gestió del centre, la falta d’inversions i les retallades en les DPOs.

El comitè d’empresa estudia demanar responsabilitats per la gestió històrica que s’ha fet de l’hospital, que segons denuncien ha comportat una greu desinversió que ara passa factura pel que respecta a l’estat d’equipaments i aparells. També els preocupa la futura gestió del centre, ja que la concessió de Gecohsa acaba l’any vinent. «Tenim al davant un futur molt incert», lamenta el president del comitè d’empresa, Jordi Rubio.

Per la seva banda, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, present també al consell d’administració, reclama el pla d’inversions pendent, que requeriria de més de dos milions d’euros per posar al dia les instal·lacions.

Piñol ha valorat positivament el fet que finalment s’ha descartat tornar a fer ús del fons de reserva de l’Hospital de Móra d’Ebre per rescatar econòmicament l’Hospital de Reus, que torna a passar per greus dificultats financeres.

Departament de Salut

Pel que fa al futur de l’hospital, l’alcalde de Móra d‘Ebre reclama més implicació del conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, a qui se li va enviar una carta que encara no ha tingut cap resposta. «El Departament de Salut té alguna cosa a dir en el futur de la gestió del centre», afirma Piñol, qui defensa que també ha de tenir veu el territori implicat, és a dir, les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. «No volem que es decideixi el futur del centre des de Reus, però tampoc des de Barcelona o Tortosa. Ha de ser des del territori que en som usuaris», comenta l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari