Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els treballadors subcontractats de les nuclears tornen a mobilitzar-se

Els sindicats demanaran reunir-se amb ENEL per desencallar el conflicte, després de la falta d’acord amb l’ANAV

Redacció/ACN

Whatsapp
La central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre. Foto: Joan Revillas

La central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre. Foto: Joan Revillas

Els sindicats dels treballadors de les empreses auxiliars de les centrals nuclears catalanes demanaran reunir-se a Madrid amb la direcció de la multinacional italiana ENEL, propietària dels complexos atòmics, després que la reunió mantinguda dimarts a la tarda amb directius de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), la societat que gestiona les nuclears, acabés sense cap acord. 


Segons els representants d’UGT i de CCOO, tot i que la direcció de l’ANAV va manifestar que coincidia «amb la majoria de les demandes dels treballadors» i es «mostrava predisposada a un acord», l’anunci que no disposaven d’autorització de l’empresa propietària, la multinacional italiana ENEL, per plasmar per escrit els compromisos va evitar anar més enllà. Els sindicats s’han mostrat decebuts per aquesta situació i ja han anunciat que plantejaran un calendari de noves mobilitzacions en una assemblea el pròxim 1 de juny. 


 En un comunicat, els representants dels treballadors retreuen a la direcció de l’ANAV la seva manca d’autonomia a l’hora de gestionar les relacions laborals als complexos atòmics catalans i solucionar els conflictes que s’hi plantegen. També recorden, en aquest context, que l’acord pel marc regulador laboral amb les empreses subcontractades ja existeix a altres centrals de l’Estat espanyol. Davant d’aquest escenari, tant UGT com CCOO plantegen ara traslladar la situació a les respectives federacions en l’àmbit estatal perquè sol·licitin una reunió «al màxim nivell», amb la Direcció de Recursos Humans d’ENEL a Madrid.


 De moment, i segons precisen els sindicats, queden suspeses les mobilitzacions previstes –concentracions el 26 de maig i 2 de juny, així com vaga de treballadors contractistes la setmana del 5 a l’11 de juny– fins a l’assemblea de delegats convocada pel pròxim 1 de juny a la tarda a l’Hospitalet de l’Infant, durant la qual es decidirà el nou calendari. Prèviament, els representants sindicals informaran els treballadors i recolliran la seva opinió en diverses assemblees. La plantilla es mobilitza des del passat mes de febrer.


Les nuclears catalanes tenen actualment subcontractades una trentena d’empreses amb més de 1.300 treballadors, una xifra superior a la mateixa plantilla pròpia de l’ANAV. Entre els serveis externalitzats es troba des del manteniment industrial i elèctric, l’enginyeria, la neteja industrial i de locals. 
Els sindicats reclamen un acord amb les empreses auxiliars que garanteixi l’aplicació del conveni col·lectiu de referència de cada sector, formació adequada i prevenció de riscos laborals, que no es contractin empreses multiserveis, així com la subrogació de plantilles.

Temas

Comentarios

Lea También