Els treballadors subcontractats protesten a les portes de les nuclears

Els delegats sindicals fan una 'acció informativa' que provoca llargues cues per accedir a les centrals

19 mayo 2017 15:29 | Actualizado a 23 mayo 2017 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els representants sindicals de les empreses subcontractades de les nuclears d’Ascó i Vandellòs van dur a terme aquest divendres a primera hora del matí una «acció informativa» a les portes de les dues centrals, per tal de denunciar «la precarització» dels llocs de treball d’aquestes empreses. Entre les sis i les nou del matí els piquets van repartir octavetes entre els empleats que accedien a les dues centrals, creant llargues cues de vehicles.

En el cas dels accessos a Ascó, els Mossos van poder desviar els cotxes per un polígon adjacent, però a Vandellòs les cues van arribar fins a l’autovia A7.

Els sindicats exigeixen estabilitat i seguretat en els llocs de treball, així com unes condicions laborals dignes. «Els treballadors de les empreses auxiliars prestem des de fa anys els nostres serveis a les centrals d’Ascó i Vandellòs, garantint amb el nostre esforç diari que funcionin amb els criteris de qualitat i seguretat que aquest tipus d’instal·lacions requereix, però estem veient com les nostres condicions laborals no mantenen els mateixos criteris d’estabilitat, qualitat i seguretat», remarquen en els fulls informatius repartits.

Aquesta acció informativa a les portes de les centrals va substituir aquest divendres les concentracions de treballadors que des de fa diversos mesos es venien duent a terme dins dels emplaçaments a les dotze del migdia. «A partir d’ara s’obre una nova etapa en les mobilitzacions dels treballadors de les empreses subcontractades que compten amb el suport dels delegats dels treballadors directes d’ANAV, segons detalla al Diari Joaquin Bielsa, de CCOO. Així, es deixaran de fer aquestes aturades setmanals i es treballa amb un nou calendari de mobilitzacions.

Mentrestant, els piquets també van fer una crida als treballadors per participar en la manifestació convocada pels sindicats aquest dilluns 1 de maig a Tarragona, amb una pancarta pròpia per posar de relleu aquesta problemàtica laboral.

Comentarios
Multimedia Diari