Els trens Euromed ja s'aturen a l'Ebre després de vint anys de reivindicació

La connexió és només amb Barcelona. Al gener hi haurà bonificacions a Tarragona, però no hi ha previstos bitllets per al País Valencià

19 mayo 2017 17:25 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de vint anys de reivindicacions a les Terres de l’Ebre, finalment aquest dissabte els trens Euromed han fet parada per primera vegada a l’estació de l’Aldea. Usuaris i representants polítics hi han estat presents per tal de celebrar aquesta consecució, malgrat ser conscients que és temporal. El departament de Territori i Sostenibilitat inverteix 1,6 milions d’euros per finançar aquesta parada i bonificar els bitllets a Barcelona,amb un preu de 12 euros com els Regionals. Es tracta d’un mesura de xoc amb l’objectiu d’aconseguir fiabilitat i reduir temps de trajecte (45 minuts), per contrarestar els dèficits i incidències de la línia R16 de Rodalies. Així, l’aturada dels Euromed està planificada, de moment, fins que s’acabin les obres de la doble via entre Vandellòs i Vila-seca (previst per al maig de 2017)i els trens de l’R16 puguin recuperar un servei i uns temps de trajecte «adients als estàndards de qualitat del transport públic».

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha fet el trajecte amb el primer tren que ha sortit de Barcelona a les 9 del matí i ha arribat a l’Aldea a les 10.36, ha qualificat l’aturada de l’Euromed com a «fet històric per al territori».

De dilluns a divendres, vuit d’aquests trens ràpids s’aturen des d’ara a l’estació de l’Aldea de manera que el temps de trajecte amb Barcelona es redueix a 1 hora i 40 minuts. Els dissabtes hi haurà un tren d’anada a Barcelona i dos de tornada. I, els diumenges, dues anades i quatre tornades, que cobreixen les franges de més mobilitat .

 

Busos llançadora

Per millorar les comunicacions amb l’estació i facilitar l’accés als Euromed, el Departament de Territori també ha posat en servei dos busos llançadora, un des de Tortosa i l’altre des d’Amposta, que estaran coordinats amb els horaris de sortida i arribada dels trens. A aquests busos, gestionats per l’empresa HIFE, serà vàlida la targeta T-10/120, on el preu del viatge surt a 1 euro. El cost d’aquests autobusos per a la Generalitat és de 200.000 euros.

 

Només a Barcelona

De moment, la bonificació contempla només els recorreguts entre l’estació de l’Aldea i Barcelona i a la inversa, però no a Tarragona. Serà en una segona fase, a partir del 10 de gener, quan es preveuen aquestes bonificacions per als usuaris que viatgin entre l’Aldea i Tarragona, així com noves expedicions dissabtes i diumenges (per equiparar el servei amb el d’entre setmana).

Tot i que els trens Euromed s’aturin a l’Aldea, de moment no hi ha prevista la venda de bitllets per a connectar l’Ebre amb Castelló i València, de manera que un usuari que volgués pujar al tren en direcció sud hauria de comprar el bitllet des de Tarragona.

El conseller manté «amb el territori» la reivindicació que els Euromed tinguin parada definitiva a les Terres de l’Ebre, però recorda que la titularitat d’aquestes trens és de l’Estat.

 

Trens Dignes

La Plataforma Trens Dignes ha fet un acte de celebració d’aquesta consecució «històrica». «És una victòria de tots, d’institucions, entitats, empresaris, sindicats, partits i especialment de la gent del carrer», ha afirmat la portaveu Montse Castellà.

Amb tot, des de Trens Dignes s'ha lamentat que les connexions de l’Euromed no abastin Tarragona, amb preu bonificat, ni el País Valencià, amb preu comercial. Així, han explicat  que un membre de la Plataforma per la Defensa d’un ferrocarril públic i de qualitat (PDF.Camp) s'ha hagut de comprar un bitllet entre Tarragona i Castelló per poder baixar a l’Aldea i ser present a l’acte de celebració. 

Comentarios
Multimedia Diari