Els vaixells turístics de l’Ebre, aturats en espera d’una regulació específica

Sí que s’han començat a fer els primers recorreguts fluvials en piragua, amb protocols sanitaris estrictes

31 mayo 2020 08:53 | Actualizado a 03 junio 2020 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Incertesa entre el sector del turisme fluvial a l’Ebre. Llaguts, golondrines i petits ‘creuers’ turístics que recorren el tram final del riu i la desembocadura es troben aturats, sense saber quan ni com podran reprendre els recorreguts tot i que el territori es troba ja en Fase 2, mentre que si que han recuperat l’activitat les empreses que ofereixen rutes en piragua, tot i que de forma gairebé testimonial ja que els usuaris es limiten a les Terres de l’Ebre (ja que la mobilitat no està encara permesa entre regions sanitàries diferents, encara que es trobin en la mateixa fase).

Jordi Domingo, patró de Lo Sirgador, llagut turístic de Tortosa, denuncia el greuge que suposa que embarcacions turístiques de les Canàries van poder reprendre l’activitat en la Fase 1, mentre que aquí encara no saben quan podran començar a treballar ni en quines condicions pel que fa a limitacions de passatge o controls sanitaris. 

«El poder iniciar l’activitat el més aviat possible, encara que fos per a grups tancats del propi territori, ens ajudaria molt a pal·liar el greu cop econòmic que estem patint tots», afirma Domingo. Per una altra banda, no poden planificar reserves futures, «si encara no sabem quan començarem ni quina capacitat podrem oferir als nostres clients». «Algunes agències ja volen dur-nos clients aquest estiu, però no els podem confirmar res. De moment l’única cosa que podem fer és continuar cancel·lant excursions que teníem programades», lamenta al patró, qui reclama una regulació específica per a la seva activitat, el més aviat possible. 

En la mateixa situació es troba el llagut Benifallet, que gestiona l’Ajuntament d’aquesta població del Baix Ebre i que actualment s’està posant a punt per a poder recuperar els recorreguts de cara al mes de juliol, mentre que les visites a les Coves Meravelles (l’altre important actiu turístic del municipi) s’obririen abans, a mitjans de juny, segons detalla la regidora Sílvia Folqué. 

On hi ha una important flota de vaixells turístics amarrats és a Deltebre. Pel que fa als creuers per la desembocadura, l’empresa Olmos (amb tres embarcacions de 130, 70 i 12 places) espera poder rebre turistes de Barcelona, València i Aragó per començar a operar, mentre que Creuers del Delta de l’Ebre, amb 11 embarcacions de 150 a 60 places, voldria poder endegar l’activitat el més aviat possible amb usuaris del territori, donat que l’activitat de restauració ja està operativa, segons expliquen al Diari des de l’Ajuntament de la població del Delta. 

Pel que fa a les empreses que ofereixen serveis de pesca esportiva, les barques de particulars i les de lloguer poden sortir. Han d’ocupar només el 50% de la capacitat de la barca, però si els ocupant són de la mateixa unitat familiar no hi ha aquesta restricció. 

Les activitats turístiques d’aventura al riu Ebre sí que estan permeses. És el cas de les rutes amb piragua que ofereix Beniemocions, en trams com el que va de Miravet a Benifallet, un dels més bells del tram final del riu. Segons detalla el seu responsable, Juanjo Lluís, actualment estan treballant de forma puntual, ja que la majoria dels seus clients són de les zones de Tarragona i Barcelona, i de moment no està permesa la mobilitat entre diferents regions sanitàries, encara que es trobin en la mateixa fase. Així, durant aquest cap de setmana han tingut sortides puntuals i de poques persones, vingudes de la Galera o el Perelló. «Abans de venir els enviem el protocol que cal seguir, com ara l’ús de la mascareta i una bossa per guardar-la mentre es navega i es poden mantenir grans distàncies», afirma Lluís. 

A Deltebre també ha reobert les portes aquest cap de setmana l’empresa DeltaNatur 4X4, amb activitats de padel surf i kaiak, entre d’altres. 

Comentarios
Multimedia Diari